Rico Engelbarts
26/07/2020 12:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2020 12:03

'Bitcoin (BTC) is geld,' stelt Amerikaanse rechter in witwaszaak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) is geld,' stelt Amerikaanse rechter in witwaszaak

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bloomberg kwam onlangs met het verhaal dat er door de federale rechtbank in het District van Columbia de uitspraak is gedaan dat bitcoin (BTC) onder ‘geld’ valt in plaats van eigendom in Washington D.C. Deze uitspraak werd gedaan nadat een rechtbank weigerde een aanklacht af te wijzen die tegen een man gemaakt was. De man zou geld hebben witgewassen zijn ongelicenseerde bitcoin handelsplatform.
Dit nieuws zorgde voor heel wat bullish verhalen van investeerders en traders over de impact wat dit kan hebben op bitcoin. Toch als er beter gekeken wordt naar de uitspraak zien we dat de implicaties eerder beperkt zijn en niet echt positief voor BTC.
De uitspraak kwam nadat advocaten van Larry Dean Harmon, de man die de ongelicenseerde exchange leidde, verzochten om de aanklacht in te trekken. De rechter gaf hierna aan dat bitcoin wel valt onder de definitie van geld, waarmee Harmon de wet heeft overtreden.
“Geld betekent gewoonlijk een ruilmiddel, betalingswijze of waardeopslag … Bitcoin is deze dingen,” schreef hoofdrechter Beryl A. Howell.
Het klinkt misschien in eerste instantie als iets positiefs voor bitcoin, maar toch zal het niet zo geweldig zijn als dat sommige investeerders of traders beweren dat het nieuws is.
Neeraj K. Agrawal, de directeur communicatie bij Coin Center, legt uit dat dit simpelweg betekent dat bitcoin tussenpersonen die hun service willen bieden aan inwoners van Washington D.C. nu ook een licentie moeten hebben waarmee ze legaal geldtransfers mogen doen.
“Dit betekent alleen dat als je een bitcoin-tussenpersoon bent voor iemand die in DC woont, je een geldtransferlicentie nodig hebt.” zei Agrawal.
Hierdoor moeten exchanges die hun diensten ook willen aanbieden aan bewoners van D.C. nu ook een geldtransferlicentie hebben. Dit zal niet als effect hebben dat er iets verandert aan de wet- en regelgeving rondom bitcoin in de Verenigde Staten, waardoor de uitspraak eigenlijk geen significante waarde heeft voor de wereldwijde Bitcoin-gemeenschap.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie