Rico Engelbarts
14/08/2020 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2020 17:15

Bitcoin- en crypto-adoptie in Zuid-Korea versnelt: 5 grote banken gaan diensten lanceren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin- en crypto-adoptie in Zuid-Korea versnelt: 5 grote banken gaan diensten lanceren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De top 5 Zuid-Koreaanse banken die samen goed zijn voor een vermogen van $1,2 miljard aan assets hebben onlangs aangekondigd crypto diensten te willen introduceren. De banken Woori, Shinhan, Kookmni en Nonghyup zullen de crypto sector dus gaan betreden.
Shinhan en Woori hebben hun plannen bekend gemaakt alvorens de Zuid-Koreaanse regering regulaties in werking heeft gesteld. Op de lijst van regulaties staat bijvoorbeeld dat er ongeveer 20% belasting geheven zal worden over de winst die gemaakt wordt. Daarnaast mogen alleen entiteiten gebruik maken van de diensten die een licentie hebben en diensten leveren aan cliënten.
Shinhan Bank kwam in 2017 al met plannen om cryptocurrencies op te willen slaan. Echter stak de regering hier een stokje voor in januari 2018. Kookmin bank en Nonghyup Bank hebben al een team met blockchain specialisten bij elkaar gezocht om de nieuwe crypto beheer functies aan te kunnen bieden. Nonghyup loopt momenteel voor op de rest wat functionaliteiten betreft. Zij open binnen nu en enkele maanden al te lanceren voor institutionele investeerders.
Een Koreaanse econoom zei dat de plannen wellicht wat aan de late kant waren en nog zeer gering in vergelijking met de regulaties die China en de Verenigde Staten uitgerold hebben voor cryptocurrencies.
Park Sung-Joon, directeur van het Blockchain Research Center, Dongguk University zei dat andere landen in vergelijking met Zuid-Korea veel sneller bewegen. In Zuid-Korea is er nog geen rechtssysteem wat bijdraagt aan de regulaties. Hierdoor wordt er minder snel progressie geboekt als verwacht. Park maakt zich zorgen over de haalbaarheid en de competitiviteit van het land. Dergelijke regulaties zijn een belangrijke factor voor institutionele investeerders.
De Koreaanse overheid is een grote speler in de blockchain-en cryptocurrency-sector. Zo hebben ze een overheidskas gealloceerd van ruim $400 miljoen uitsluitend voor onderzoek en het ontwikkelen van distributed ledger systemen. Dit onder andere met oog op het reduceren van de impact van het coronavirus.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie