Kevin Schijven Kevin Schijven
07/12/2020 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2020 18:33

China start binnenkort nieuwe proef met nationale cryptocurrency en mobiele telefoons

icon-altcoins
Altcoin nieuws
China start binnenkort nieuwe proef met nationale cryptocurrency en mobiele telefoons

China start binnenkort een nieuwe testfase voor de aankomende central bank digital currency (CBDC) van het land: de digitale yuan.
China gaat de functie om digitale valuta naar elkaar te sturen door simpelweg mobiele telefoons tegen elkaar aan te tikken testen. Dat meldt Nikkei Asia op 7 december:


Deze “tap” functie zou ook zonder internetconnectie mogelijk moeten zijn, meldt de publicatie. Het doel van de functie zou zijn om het verzenden van digitale valuta net zo aan te laten voelen als het gebruik van contant geld dat van hand tot hand gaat.
Meer dan 1.000 mensen zullen mee doen aan de proef, die in de stad Suzhou wordt gehouden. Technologiebedrijf Huawei levert de telefoons.
Daarnaast wordt nog een proef in Suzhou gehouden. 100.000 mensen ontvangen elk 200 yuan, of $31/€25, om te besteden bij winkels in de stad.
Dat zal op 12 december zijn, wat bekend staat in China als “Double 12,” een soort Black Friday, wanneer de winkels grote kortingen aanbieden.
Naar verluidt is het plan om deze digitale yuan, die Digital Currency Electronic Payment (DC/EP) in China wordt genoemd, ergens rond de Olympische Winterspelen van februari 2022 te lanceren.
Mensen als Mike Novogratz pleiten al langer dat de VS hierin China snel volgt, anders komt het land te ver achter te liggen:

China geeft de VS een pakslaag in de race naar digitale dominantie. De Chinese regering is gefocust om de reservevaluta van de wereld te maken terwijl wij alleen intern kijken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie