China start binnenkort nieuwe proef met nationale cryptocurrency en mobiele telefoons

China start binnenkort een nieuwe testfase voor de aankomende central bank digital currency (CBDC) van het land: de digitale yuan.

China gaat de functie om digitale valuta naar elkaar te sturen door simpelweg mobiele telefoons tegen elkaar aan te tikken testen. Dat meldt Nikkei Asia op 7 december:

Deze “tap” functie zou ook zonder internetconnectie mogelijk moeten zijn, meldt de publicatie. Het doel van de functie zou zijn om het verzenden van digitale valuta net zo aan te laten voelen als het gebruik van contant geld dat van hand tot hand gaat.

Meer dan 1.000 mensen zullen mee doen aan de proef, die in de stad Suzhou wordt gehouden. Technologiebedrijf Huawei levert de telefoons.

Daarnaast wordt nog een proef in Suzhou gehouden. 100.000 mensen ontvangen elk 200 yuan, of $31/€25, om te besteden bij winkels in de stad.

Dat zal op 12 december zijn, wat bekend staat in China als “Double 12,” een soort Black Friday, wanneer de winkels grote kortingen aanbieden.

Naar verluidt is het plan om deze digitale yuan, die Digital Currency Electronic Payment (DC/EP) in China wordt genoemd, ergens rond de Olympische Winterspelen van februari 2022 te lanceren.

Mensen als Mike Novogratz pleiten al langer dat de VS hierin China snel volgt, anders komt het land te ver achter te liggen:

China geeft de VS een pakslaag in de race naar digitale dominantie. De Chinese regering is gefocust om de reservevaluta van de wereld te maken terwijl wij alleen intern kijken.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.272,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
€30.527,20 Kopen
2
Litebit
€30.574,30 Kopen
3
SATOS
€30.807,10 Kopen
Meer nieuws

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar...

Cardano (ADA) oprichter ziet Afrika als belangrijke regio voor groei DeFi markt op Cardano

Cardano (ADA) is een van de grootste crypto-projecten op de markt. Het project moet uiteindelijk de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH) dat op dit...

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...