Discussier met alle crypto insiders via Telegram

China’s digitale yuan is uit op de dollar, niet bitcoin (BTC), zegt investeringsbankier

China gaat met zijn digitale yuan, de aankomende central bank digital currency (CBDC) van het land, niet achter bitcoin (BTC) aan, maar de Amerikaanse dollar.

Dat zegt Matthew Graham, een investeringsbankier en CEO van het Chinese Sino Global Capital, over de stablecoin tijdens de Unitize conferentie op 6 juli.

- Advertentie -

De investeerder nam de Chinese digitale yuan/renminbi, ook bekend als DC/EP (Digital Currency Electronic Payment), onder de loep en concludeert dat China een “enorme kans” heeft om de dominantie van de Amerikaanse dollar aan te vechten.

Swift, CHIPS, Fedwire, enzovoorts, ze zijn verouderd, ze zijn duur, en ze zijn traag. Het is 2020 en we hebben transacties die drie dagen in beslag nemen en veel duurder zijn dan ze zouden moeten zijn. Al deze technologieën die een groot deel van de op de dollar gerichte wereldeconomie ondersteunen, laten echt hun leeftijd zien. Dus dat is een grote kans.

Huidige transactiesystemen als Fedwire, CHIPS en SWIFT zijn namelijk al “dertig, veertig of vijftig jaar oude technologie” en dat gepaard met alle “fricties en kosten” van dien. Aldus Graham, die aangeeft dat China veel geleerd heeft van andere blockchains.

De digitale yuan zal echter niet op openbare blockchains als Bitcoin lijken. Het zal uitgegeven worden door de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China, en zal, net als andere nationale valuta, compleet onder de controle van de centrale bank vallen. Graham meldt dat er ook qua technologie enorme potentie inzit:

DC/EP kan real-time gegevensverzameling realiseren met betrekking tot geldcreatie, boekhouding, enz. Het monetaire beleid zou zeer nuttig kunnen zijn voor het implementeren van negatieve rentetarieven. Bovendien biedt het veel mogelijkheden op het gebied van artificiële intelligentie (AI) en machine learning voor fraudedetectie.

Graham zegt dat als je dit bekijkt puur vanuit een cryptocurrency oogpunt zal het wellicht moeilijk te begrijpen zijn waarom de digitale yuan zo een grote impact zal hebben.

Dit is een enorme kans. De DC/EP gaat niet over Bitcoin. Het gaat over potentieel internationaliserende renminbi, althans tot op zekere hoogte.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.180,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.180,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...