Kevin Schijven Kevin Schijven
06/07/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 19:05

China's digitale yuan is uit op de dollar, niet bitcoin (BTC), zegt investeringsbankier

icon-altcoins
Altcoin nieuws
China's digitale yuan is uit op de dollar, niet bitcoin (BTC), zegt investeringsbankier

China gaat met zijn digitale yuan, de aankomende central bank digital currency (CBDC) van het land, niet achter bitcoin (BTC) aan, maar de Amerikaanse dollar.
Dat zegt Matthew Graham, een investeringsbankier en CEO van het Chinese Sino Global Capital, over de stablecoin tijdens de Unitize conferentie op 6 juli.


De investeerder nam de Chinese digitale yuan/renminbi, ook bekend als DC/EP (Digital Currency Electronic Payment), onder de loep en concludeert dat China een “enorme kans” heeft om de dominantie van de Amerikaanse dollar aan te vechten.

Swift, CHIPS, Fedwire, enzovoorts, ze zijn verouderd, ze zijn duur, en ze zijn traag. Het is 2020 en we hebben transacties die drie dagen in beslag nemen en veel duurder zijn dan ze zouden moeten zijn. Al deze technologieën die een groot deel van de op de dollar gerichte wereldeconomie ondersteunen, laten echt hun leeftijd zien. Dus dat is een grote kans.

Huidige transactiesystemen als Fedwire, CHIPS en SWIFT zijn namelijk al “dertig, veertig of vijftig jaar oude technologie” en dat gepaard met alle “fricties en kosten” van dien. Aldus Graham, die aangeeft dat China veel geleerd heeft van andere blockchains.
De digitale yuan zal echter niet op openbare blockchains als Bitcoin lijken. Het zal uitgegeven worden door de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China, en zal, net als andere nationale valuta, compleet onder de controle van de centrale bank vallen. Graham meldt dat er ook qua technologie enorme potentie inzit:

DC/EP kan real-time gegevensverzameling realiseren met betrekking tot geldcreatie, boekhouding, enz. Het monetaire beleid zou zeer nuttig kunnen zijn voor het implementeren van negatieve rentetarieven. Bovendien biedt het veel mogelijkheden op het gebied van artificiële intelligentie (AI) en machine learning voor fraudedetectie.

Graham zegt dat als je dit bekijkt puur vanuit een cryptocurrency oogpunt zal het wellicht moeilijk te begrijpen zijn waarom de digitale yuan zo een grote impact zal hebben.

Dit is een enorme kans. De DC/EP gaat niet over Bitcoin. Het gaat over potentieel internationaliserende renminbi, althans tot op zekere hoogte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie