Roy van Krieken Roy van Krieken
27/09/2021 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2021 15:22

Eindoordeel over de controversiële bitcoin wet VS komt eraan, laatste stemronde deze week

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Eindoordeel over de controversiële bitcoin wet in de VS komt eraan, laatste stemronde deze week

Een tijdje geleden werd er door de Senaat van de Verenigde Staten een nieuwe, controversiële en gevreesde nieuwe wet aangenomen. De ‘Infrastructure Bill’ zou het doel hebben om de infrastructuur in het land behoorlijk op de schop te nemen.

Hier zijn enorme kosten mee gemoeid. Er werd een prijskaartje van maar liefst $1 biljoen dollar aan de nieuwe wet gekoppeld. Om dit te bekostigen werden er ook een aantal crypto gerelateerde zaken in de wet opgenomen.

Dit zorgde bij de crypto gemeenschap voor veel kopzorgen. De wetgeving omtrent crypto zou gebrekkig en onduidelijk zijn. Ook zou de wet voor een verhoging van de belastingen op crypto winsten gaan zorgen.

In de Amerikaanse Senaat werd de wet met een ruime meerderheid aangenomen. Dit betekende echter nog niet dat de wet ook daadwerkelijk van kracht zou gaan. Eerst moet de wet ook nog bij het Huis van Afgevaardigden worden geaccepteerd.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Laatste stemronde

Inmiddels heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, laten weten dat deze week in het teken zal staan van de nieuwe wet. Eerst zal er nog een aantal dagen de tijd zijn voor uitvoerige debatten en discussies. Aan het einde van de week zal er een laatste stemronde plaatsvinden.

Er bestaat op het moment alles behalve een consensus over de wet bij Amerikaanse wetgevers. Nog altijd zijn er een behoorlijk aantal wetgevers van beide politieke partijen die geen heil zien in de crypto gerelateerde zaken in de wet. Het zou de innovatie in het land te sterk beperken.

Desalniettemin lijkt het er sterk op dat de nieuwe wet zonder al te veel problemen goedgekeurd gaat worden, inclusief de crypto gerelateerde onderdelen van de wet. Het lijkt erop dat de crypto lobby niet effectief geweest is.

Wat de gevolgen zijn voor de crypto gemeenschap en industrie in het land en elders in de wereld is nog niet te zeggen. Het is hoe dan ook niet positief te noemen, maar de meningen over de invloed op de lange termijn zijn verdeeld.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, maakt zich bijvoorbeeld weinig zorgen over de nieuwe wet. Volgens hem is de crypto gemeenschap sterk genoeg om een dergelijke tegenslag vrij eenvoudig te verwerken.

Alleen de tijd zal uitwijzen wat de daadwerkelijke gevolgen zullen zijn. Desalniettemin lijkt het er wel op dat we ons moeten gaan voorbereiden op het van kracht gaan van de nieuwe wet in de nabije toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie