Simon Bosch Simon Bosch
20/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 19:04

Groep investeerders opent jacht op Terra’s (LUNA) Do Kwon

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Groep investeerders opent jacht op Terra’s (LUNA) Do Kwon

Foto: Alfonso de Tomas/Shutterstock

Begin mei stortte het Terra-ecosysteem voor stablecoins in, waardoor de gehele crypto-wereld begon te wankelen. Terraform Labs-medeoprichter Do Kwon is van mening dat hij onschuldig is, maar ondertussen sloeg hij op de vlucht. Nu hebben investeerders een groep opgericht om hem op te sporen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra’s Do Kwon gevlucht?

Nadat Terra als een kaartenhuis in elkaar is gestort sloeg Kwon volgens Interpol op de vlucht, alhoewel hij zelf ontkent dat hij überhaupt de overheid probeert te omzeilen. Hij maakt naar eigen zeggen wandelingen en hij bezoekt winkelcentra, maar ondertussen zegt hij niet waar hij nou eigenlijk uithangt. Toch is het volgens hem onmogelijk dat hij niet iemand uit de crypto-gemeenschap is tegengekomen.

Ondertussen gaan er geruchten dat hij zelfs naar Noord-Korea is gevlucht. Normaal gesproken hebben Noord-Koreanen de behoefte om naar Zuid-Korea te vluchten, maar in dit geval zou de Zuid-Koreaan naar het noorden zijn verhuisd.

Advertentie

Manhunt op Do Kwon gestart

Er zijn ook aanwijzingen dat dit juist misinformatie is. Financial Times schrijft dat een groep investeerders heeft besloten om actie te ondernemen en hem simpelweg op te sporen. Een ruime 4400 mensen verzamelen via de Discord-groep ‘UST Restitution Groupalle beschikbare informatie, om zo te achterhalen waar de topman uithangt.

Er heerst een overtuiging dat hij helemaal niet in Zuid-Korea uithangt, maar ook niet in Noord-Korea. Dubai zou eerder voor de hand liggen, vanwege de soepele crypto-wetten en het beperkte uitleveringsbeleid voor criminelen. Andere locaties die logisch zijn zijn Rusland, Azerbaijan, de Seychellen-eilanden en Mauritius.

De voorheen vrij populaire topman ontkent weliswaar dat hij spoorloos verdwenen is, maar wel verscheen hij voor een aantal interviews. Hierin verklaarde hij dat het instorten van het ecosysteem volledig zijn schuld is en dat hij spijt heeft.

Het leek er eerst op dat hij door de crash, het faillissement van Terraform Labs en de rechtszaken geen geld meer had, maar dat klopt mogelijk niet helemaal. Er is nog een walletadres met 6980 BTC, omgerekend is dat bijna 140 miljoen dollar. Dit adres zou aan de Luna Foundation Guard gekoppeld zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Advertentie