Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2022 17:30

Gaat de Terra crash nog gevolgen hebben voor het crypto-ecosysteem?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zuid-Korea vaardigt arrestatiebevel uit voor 8 Terra (LUNA) bestuursleden

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

Het is een feit dat de ondergang van Terra (LUNA) en TerraUSD (UST) een groot effect had op de crypto industrie in het algemeen. Zowel particuliere als institutionele crypto investeerders zijn op de korte termijn behoorlijk geraakt daar de totale instorting van Terra. De vraag op dit moment is of er ook nog langdurige nadelige gevolgen zullen zijn voor het overkoepelende crypto-ecosysteem.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Korte termijn gevolgen LUNA crash

Medeoprichter van grote crypto exchange Huobi, Jun Du, sprak in een interview met Cointelegraph over de mogelijke effecten van het Terra hoofdstuk op de crypto industrie in de toekomst. Volgens hem zijn deze effecten duidelijk te onderscheiden in korte termijn en lange termijn effecten.

Op de korte termijn zullen de gevolgen voor elke crypto investeerder voelbaar zijn. Hij stelt dat door de instorting van het Terra netwerk de interesse in andere crypto projecten op een laag pitje is komen te staan. In de nabije toekomst zal dit effect merkbaar blijven. Dit is natuurlijk ook niet heel gek, aangezien Terra een van de grootste crypto projecten was en in een oogwenk totaal ten onder ging. 

Lange termijn

Op de lange termijn zal de ondergang van Terra echter veelal in de vergetelheid terecht komen, dat stelt Du. Volgens hem zijn crashes, zoals we die bij Terra zagen, ook in andere industrieën voorgekomen. Neem bijvoorbeeld een aantal grote banken tijdens de kredietcrisis. Op de korte termijn had dit desastreuze gevolgen, maar op de lange termijn zijn de effecten een stuk minder zwaarwegend.

“Op de lange termijn zal de vraag naar cryptocurrencies als hedge tegen fiat inflatie blijven groeien, evenals naar toepassingen van blockchain technologie.”

Ook is er fundamenteel niets veranderd aan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Du stelt dat bitcoin nog steeds een uitstekende manier is om je als investeerder te beschermen tegen inflatie. Daarnaast groeit het aantal use cases van blockchain technologie nog altijd in een rap tempo door. Op de lange termijn zal de Terra crash volgens Du daarom niet veel meer dan een donker hoofdstuk zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie