Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2022 17:30

Gaat de Terra crash nog gevolgen hebben voor het crypto-ecosysteem?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zuid-Korea vaardigt arrestatiebevel uit voor 8 Terra (LUNA) bestuursleden

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

Het is een feit dat de ondergang van Terra (LUNA) en TerraUSD (UST) een groot effect had op de crypto industrie in het algemeen. Zowel particuliere als institutionele crypto investeerders zijn op de korte termijn behoorlijk geraakt daar de totale instorting van Terra. De vraag op dit moment is of er ook nog langdurige nadelige gevolgen zullen zijn voor het overkoepelende crypto-ecosysteem.

AI brengt crypto tot leven: Memecoins worden bewegend kunstwerk
AI brengt crypto tot leven: Memecoins worden bewegend kunstwerk

Korte termijn gevolgen LUNA crash

Medeoprichter van grote crypto exchange Huobi, Jun Du, sprak in een interview met Cointelegraph over de mogelijke effecten van het Terra hoofdstuk op de crypto industrie in de toekomst. Volgens hem zijn deze effecten duidelijk te onderscheiden in korte termijn en lange termijn effecten.

Op de korte termijn zullen de gevolgen voor elke crypto investeerder voelbaar zijn. Hij stelt dat door de instorting van het Terra netwerk de interesse in andere crypto projecten op een laag pitje is komen te staan. In de nabije toekomst zal dit effect merkbaar blijven. Dit is natuurlijk ook niet heel gek, aangezien Terra een van de grootste crypto projecten was en in een oogwenk totaal ten onder ging. 

Lange termijn

Op de lange termijn zal de ondergang van Terra echter veelal in de vergetelheid terecht komen, dat stelt Du. Volgens hem zijn crashes, zoals we die bij Terra zagen, ook in andere industrieën voorgekomen. Neem bijvoorbeeld een aantal grote banken tijdens de kredietcrisis. Op de korte termijn had dit desastreuze gevolgen, maar op de lange termijn zijn de effecten een stuk minder zwaarwegend.

“Op de lange termijn zal de vraag naar cryptocurrencies als hedge tegen fiat inflatie blijven groeien, evenals naar toepassingen van blockchain technologie.”

Ook is er fundamenteel niets veranderd aan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Du stelt dat bitcoin nog steeds een uitstekende manier is om je als investeerder te beschermen tegen inflatie. Daarnaast groeit het aantal use cases van blockchain technologie nog altijd in een rap tempo door. Op de lange termijn zal de Terra crash volgens Du daarom niet veel meer dan een donker hoofdstuk zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie