Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2019 10:05

Hoofd cyberafdeling SEC stapt na 15 jaar op, tijd voor een frisse wind?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
hoofd_cyberafdeling_SEC_securities_and_exchange_commission_stapt_na_15_jaar_op_tijd_voor_een_frisse_wind

Robert A. Cohen, hoofd van de cybereenheid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zijn functie bij de commissie neergelegd. Dat blijkt uit een persverklaring gepubliceerd op 29 juli.
Cohen was volgens het persbericht de allereerste chef van de cybereenheid, een afdeling die opgericht werd in 2017. Deze cybereenheid richt zich voornamelijk op digitale valuta, cryptocurrencies en cyber-gerelateerde handelsovertredingen.
Daarvoor was Cohen hoofd van de afdeling over marktmisbruik. Hij was in totaal 15 jaar actief bij de SEC. Jay Clayton, voorzitter van de SEC, zegt het volgende over Cohen:

Ik ben Rob dankbaar voor zijn bedachtzaamheid, expertise en leiderschap bij het opzetten van de cybereenheid. Hij verlaat de eenheid in goede staat zodat het door kan gaan met het belangrijke werk omtrent het beschermen van onze markten en van particuliere beleggers in dit complexe en voortdurend ontwikkelende gebied.

Cohen was medeverantwoordelijk voor een aantal grote zaken omtrent illegale initial coin offerings (ICO’s), waaronder de rechtszaak tegen Kik die een ongeregistreerde ICO van $100 miljoen hield in 2017 alsmede de zaak tegen Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled voor het adverteren van een illegale ICO.
Begin deze maand had SEC voor het eerst een tokenverkoop goedgekeurd: de Stacks (STX) token van Blockstack, een gedecentraliseerd netwerk voor dApps. Een paar dagen geleden gaf de SEC groen licht aan een crypto-gaming startup van een 12-jarige ondernemer genaamd ‘A Pocketful of Quarters.’
Gisteren verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie