Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Hoofd cyberafdeling SEC stapt na 15 jaar op, tijd voor een frisse wind?

Robert A. Cohen, hoofd van de cybereenheid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zijn functie bij de commissie neergelegd. Dat blijkt uit een persverklaring gepubliceerd op 29 juli.

Cohen was volgens het persbericht de allereerste chef van de cybereenheid, een afdeling die opgericht werd in 2017. Deze cybereenheid richt zich voornamelijk op digitale valuta, cryptocurrencies en cyber-gerelateerde handelsovertredingen.

- Advertentie -

Daarvoor was Cohen hoofd van de afdeling over marktmisbruik. Hij was in totaal 15 jaar actief bij de SEC. Jay Clayton, voorzitter van de SEC, zegt het volgende over Cohen:

Ik ben Rob dankbaar voor zijn bedachtzaamheid, expertise en leiderschap bij het opzetten van de cybereenheid. Hij verlaat de eenheid in goede staat zodat het door kan gaan met het belangrijke werk omtrent het beschermen van onze markten en van particuliere beleggers in dit complexe en voortdurend ontwikkelende gebied.

Cohen was medeverantwoordelijk voor een aantal grote zaken omtrent illegale initial coin offerings (ICO’s), waaronder de rechtszaak tegen Kik die een ongeregistreerde ICO van $100 miljoen hield in 2017 alsmede de zaak tegen Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled voor het adverteren van een illegale ICO.

Begin deze maand had SEC voor het eerst een tokenverkoop goedgekeurd: de Stacks (STX) token van Blockstack, een gedecentraliseerd netwerk voor dApps. Een paar dagen geleden gaf de SEC groen licht aan een crypto-gaming startup van een 12-jarige ondernemer genaamd ‘A Pocketful of Quarters.’

Gisteren verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...