Rico Engelbarts
12/06/2018 14:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2018 14:21

Korea zal crypto-exchanges reguleren als commerciële banken en zo de industrie legitimeren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Korea Financial Intelligence Unit (KFIU) en andere lokale financiële instellingen zullen cryptocurrency-exchanges net als banken reguleren en strenge regels tegen witwaspraktijken (anti money laundering, AML) opleggen om ervoor te zorgen dat criminelen geen cryptocurrencies kunnen gebruiken om illegale operaties te financieren.
Vergelijkbaar met Japan
Tijdens de bestuursvergadering op 8 juni leidde KFIU-directeur Kim Geun-ik een uitgebreide discussie over de bestaande voorschriften ter voorkoming van witwaspraktijken en financiering van terrorisme en stelde een strikter beleid voor zowel commerciële banken als onafhankelijke financiële dienstverleners.
Eerder verklaarde de KFIU dat het de beweging van vooraanstaande economieën als de VS zou volgen om witwaspraktijken en terrorismefinanciering te voorkomen met strengere verificatieprocessen voor grote transacties en toezicht op gebruikers.
Aanvankelijk was de KFIU van plan om nieuwe regels op te leggen aan grootschalige financiële instellingen, particuliere beleggers, handelaren in de openbare aandelenmarkt en andere sectoren die momenteel soepele AML- en know your customer (KYC)-voorschriften hebben.
In latere besprekingen besloot de KFIU echter de cryptocurrency-sector op te nemen in haar AML- en KYC-initiatief. De KFIU verklaarde dat de instantie zal samenwerken met het congres om een wetsvoorstel goed te keuren dat de lokate financiële autoriteiten in staat zou stellen om uitgebreid toezicht, met transparantie, te houden op gebruikers van traditionele bankrekeningen en die van cryptocurrency.
Op dit moment kunnen cryptocurrency-exchanges in Zuid-Korea als een communicatiebedrijf werken, met een licentie van $40. Als zodanig heeft zelfs de Free Trade Commission de regulerende autoriteit voor economische concurrentie, niet de bevoegdheid om crypto-exchanges te monitoren en te controleren.
Om echter het gebruik cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in ondergrondse economieën en verdachte activiteiten te voorkomen, bereikte de KFIU consensus om crypto-exchanges als adequate financiële instellingen te erkennen en dienovereenkomstig te reguleren.
Een woordvoerder van de KFIU zei het volgende:

Onder de huidige regelgeving zijn er duidelijke beperkingen bij het voorkomen van het witwassen van geld op crypto-exchanges, omdat de enige manier waarop autoriteiten verdachte transacties kunnen herkennen, via banken is. Als de wet van wetgever Jae Yoon-kyung van de Democratische Partij van Korea wordt aangenomen, zullen lokale autoriteiten identieke regels kunnen opleggen aan crypto-exchanges, als de regels die nu voor commerciële banken gelden.

Negatief of positief?
In wezen worden cryptocurrency-exchanges, als de wet van Jae wordt aangenomen, gereguleerd als commerciële banken en degelijke financiële instellingen. Hoewel het AML- en KYC-beleid in eerste instantie een ongemakkelijk ecosysteem voor gebruikers kan creëren, zal het legitimiteit toevoegen aan de snel groeiende sector van cryptocurrency en blockchain.
Sinds begin 2017 zijn er aanzienlijke sommen geld van particuliere beleggers of individuele handelaren in de markt voor cryptocurrency geïnjecteerd, waardoor de markt kan evolueren naar een opkomende activaklasse en het grote banken als JPMorgan Chase ($378 miljard) en Goldman Sachs ($88,5 miljard) kan overtuigen om deel te nemen aan de cryptocurrency-sector met custodian solutions.
De erkenning van de cryptocurrency-industrie als een goed gereguleerde financiële markt zal op de lange termijn gunstig zijn voor de wereldwijde crypto-markt en zal de mainstream-acceptatie van cryptocurrencies aanzienlijk verbeteren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie