Home Nieuws Overheid en regulatie Nederlander opgepakt voor het witwassen van $6 miljoen aan cryptocurrency

Nederlander opgepakt voor het witwassen van $6 miljoen aan cryptocurrency

- Advertentie -

Gisteren werd een Nederlandse drugshandelaar opgepakt in Spanje. Hij wordt verdacht van grootschalige witwaspraktijken, waaronder 6 miljoen euro aan cryptocurrency:

De Nederlander zou werken voor het Calikartel, een beruchte drugskartel uit Colombia. Bij zijn arrestatie is 85.000 euro aan contant geld in beslag genomen, alsmede drie auto’s, twee peperdure horloges en enkele computers, creditcards en mobiele telefoons.

In Nederland heeft de politie ook nog enkele crypto-wallets in beslag genomen met $170.000 USD aan cryptocurrencies erop. Volgens Nederlandse autoriteiten heeft de verdachte 6 miljoen euro aan cryptovaluta verplaatst zonder aangifte te hebben gedaan bij de Belastingdienst. Het is onbekend om welke crypto het hier gaat.

De man zou een grote speler zijn in de Colombiaanse Calikartel en het drugskartel in Europa vertegenwoordigen, voornamelijk in Nederland en Groot-Brittannië. De Spaanse politie heeft zijn identiteit niet bekendgemaakt, behalve dat hij een Colombiaanse afkomst zou hebben en een woning zou hebben staan in Delft. Hij zou onder druk van de politie op de vlucht geslagen zijn naar een luxe woning in Marbella waar hij werd opgepakt.

Onlangs werden nog twee cryptohandelaren uit Hilversum veroordeeld wegens witwaspraktijken. Miljoenen aan bitcoin (BTC) zijn toen in beslag genomen. Tevens moet het duo enkele jaren de gevangenis in.

Ondanks dat cryptovaluta als bitcoin vaak verbonden wordt met anonimiteit en criminaliteit, is het juist eenvoudiger transacties te volgen met behulp van blockchain-technologie dan met contant geld. Daarom raadde onlangs de Verenigde Naties (VN) aan om juist blockchain-technologie toe te passen bij het bestrijden van corruptie en criminaliteit.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.711,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.445,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.491,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.528,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.565,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...