Erik Juffermans Erik Juffermans
09/11/2022 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 08:15

Nigeriaanse presidentskandidaat wil 30 miljoen crypto banen creëren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
El BTC se dispara un 60% en Nigeria después de limitar el efectivo

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Een van de voornaamste kanshebbers op het Nigeriaanse presidentschap heeft grootse plannen om het werkloosheidsprobleem van het Afrikaanse land aan te pakken. In een TV uitzending belooft Adewole Adebayo met behulp van verschillende technologieën, waaronder blockchain en cryptocurrencies, tot wel 30 miljoen nieuwe banen te verschaffen. Dat is bijna twee keer het aantal inwoners van ons Nederland.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Miljoenen nieuwe crypto banen

Het werkloosheidsprobleem is de laatste jaren een steeds prominenter probleem in het West-Afrikaanse land. Volgens Adebayo zou hij als president dit probleem op kunnen lossen door samen te werken met bedrijven in de crypto sector.

“We hebben ontdekt dat we 10 tot 30 miljoen banen kunnen creëren. Dit kunnen we doen door samen te werken met 2000 nationale [crypto] bedrijven.”

Adebayo’s focus op crypto lijkt naast een praktische keuze ook zeer gunstig uit te kunnen pakken in de race naar het presidentschap. De Nigeriaanse populatie is namelijk al redelijk positief als het gaat om het gebruik van crypto.

Een onderzoek van crypto exchange KuCoin toonde eerder dit jaar aan dat meer dan 30 miljoen Nigerianen gebruik maken van cryptomunten. Dit is 35 procent van de mensen in de leeftijdscategorie 18 tot 65. Volgens het onderzoek was de reden voor de populariteit van crypto het gebrek aan financiële mogelijkheden in veel delen van het land.

Nigeria focust op crypto als bitcoin

Daarnaast wordt ook Nigeria niet gespaard door de om zich heen grijpende globale inflatiestijging. De Nigeriaanse inflatie is dit jaar de 20% gepasseerd, en veel Nigerianen wisselen maar al te graag hun Nairas in voor bitcoin (BTC) en stablecoins

Een ander onderzoek van Chainalysis plaatste Nigeria op de 11e plek wat betreft globale cryptoadoptie. Daarmee loopt Nigeria voorop in deze categorie op het Afrikaanse continent. Het Afrikaanse land is een van de weinige landen dat al een eigen central bank digital currency (CBDC) lanceerde. Sinds oktober 2021 is de eNaira, de digitale versie van de Naira, een wettelijk betaalmiddel in Nigeria. Ook de Bahama’s lanceerden al een eigen digitaal betaalmiddel.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie