Simon Bosch Simon Bosch
30/05/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 10:30

Rusland heeft nieuwe crypto-plannen, schrapt nationale exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Rusia es ya el segundo minero mundial de Bitcoin

Foto: BUTENKOV ALEKSEI/Shutterstock

De crypto-industrie in Rusland groeit flink nadat het officieel legaal is geworden om in cryptocurrencies te handelen in het land. Daarom was de overheid al een tijdje van plan om een nationale crypto exchange op te zetten, maar dit idee is nu geschrapt. In plaats daarvan mogen reguliere crypto exchanges nu vanuit Rusland zelf klanten bedienen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Rusland staat crypto-bedrijven toe

Dat schrijft de Russische krant Izvestia. In plaats van dat het zelf één nationaal handelsplatform ontwikkelt en beschikbaar stelt, zal het reguliere crypto-bedrijven in staat stellen om hun diensten aan Russen beschikbaar te maken.

Bedrijven die oorspronkelijk niet Russisch zijn moeten mogelijk voldoen aan extra eisen. Die bedrijven zouden namelijk kwetsbaar kunnen zijn voor sancties van andere overheden. Het Kremlin wil klaarblijkelijk voorkomen dat de activa van klanten worden geconfisqueerd door bijvoorbeeld westerse autoriteiten.

Ook de Russische overheid kan het buitenlandse bedrijven dus moeilijk maken. De sancties van veel westerse landen tegen Rusland gelden nog steeds. Dat heeft Binance eerder dit jaar ondervonden, dat sinds kort weer diensten aanbiedt aan Russen.

De overheid benadrukt volgens Izvestia dat de markt wel goed gereguleerd zal moeten worden. Dat betekent dat handelsplatformen licenties moeten hebben en maatregelen moeten nemen om witwassen te voorkomen. Transacties moeten worden gerapporteerd.

Het wordt namelijk langzaam legaal voor Russische bedrijven om internationale betalingen te doen met cryptocurrencies, maar dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden rondom witwassen.

Advertentie

Crypto sinds kort helemaal legaal in Rusland

Waar begin 2022 nog een algeheel verbod op crypto dreigde in Rusland begint het nu langzaam warm te lopen voor de activa. Sinds de staat vorig jaar in crypto mining is gaan investeren is het land zelfs de op één na grootste miner ter wereld.

In ieder geval is het hebben van goed werkende Russische handelsplatformen voor de bevolking een stuk beter dan het alternatief. Vorig jaar verhandelden Russen namelijk crypto gewoon op straat. Dat is niet altijd even betrouwbaar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie