Kevin Schijven Kevin Schijven
08/08/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2021 18:33

Twee Amerikanen aangeklaagd voor verkoop van miljoenen aan crypto in allereerste DeFi rechtszaak van SEC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twee Amerikanen aangeklaagd voor verkoop van miljoenen aan crypto in allereerste DeFi rechtszaak van SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt twee Amerikanen aan in wat het zijn allereerste rechtszaak in de decentralized finance (DeFi) markt noemt.

Volgens de SEC maken Gregory Keough en Derek Acree van DeFi Money Market zich schuldig aan de illegale verkoop van maar liefst $30 miljoen aan securities. In andere woorden; de twee heren verkochten volgens de SEC investeringscontracten zonder vergunning. Ook moederbedrijf Blockchain Credit Partners wordt aangeklaagd.

De SEC beschuldigt de twee figuren van dat ze een verkeerde voorstelling van zaken gaven aan hun investeerders. DeFi Money Market gebruikte smart contracts om twee verschillende cryptocurrencies te verkopen: mTokens en DMG “governance” tokens. DeFi Money Market beloofde rente aan investeerders die het bedrijf zou ophalen door de winst uit de verkoop van de tokens te investeren in “real world” activa als autoleningen.

Echter waren volgens de SEC de koersen te volatiel en kon de activa niet gebruikt worden om te investeren. De beide heren gebruikte vervolgens andere fondsen om in de autoleningen te steken. Echter gaven de heren dit niet door aan hun investeerders en konden zij dus geen rente verdienen.

“Volledige en eerlijke openbaarmaking blijft de hoeksteen van onze effectenwetten – ongeacht welke technologieën worden gebruikt om die effecten aan te bieden en te verkopen. Dit stelt beleggers in staat weloverwogen beslissingen te nemen en voorkomt dat uitgevende instellingen het publiek misleiden over de bedrijfsvoering.”

Aldus Gurbir S. Grewal, directeur van de SEC Enforcement Division. De rechtszaak is wellicht een teken dat de SEC harder wil optreden tegen de crypto markt en meer onder de effectenwet wil laten vallen. DeFi wordt dus hier niet van uitgezonderd, al zal dat grotendeels te maken te hebben de mate van (de)centralisatie. Daniel Michael van de SEC zegt:

“De federale effectenwetten zijn met gelijke kracht van toepassing op eeuwenoude fraude verpakt in de nieuwste technologie van vandaag. Hier hebben de etikettering van het aanbod als gedecentraliseerd en de effecten als governance-tokens ons er niet van weerhouden ervoor te zorgen dat DeFi Money Market onmiddellijk werd stilgelegd en dat investeerders werden terugbetaald.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie