Home Nieuws “Project Inthanon”: Thailand test digitale currency centrale bank

“Project Inthanon”: Thailand test digitale currency centrale bank

De centrale bank van Thailand heeft onderzoek naar een aantal blockchain-applicaties in het bankwezen bevestigd, waaronder Project Inthanon, waarbij een digitale currency van de centrale bank gebruikt wordt voor interbancaire afwikkeling.

- Advertentie -

In een toespraak over de economie van Thailand tijdens een financiële top in Singapore op dinsdag, onthulde de bestuurder van de Bank of Thailand (BoT) Veerathai Santiprabhob een uitgebreidde inspanning om blockchain-technologie te onderzoeken en te volgen in verschillende financiële toepassingen, waaronder de toeleveringsketen, uitgifte van obligaties en garantieverklaringen.

De centrale bank sprak met namen over “een ander project in de pijplijn”, met een central bank digital currency (CBDC) voor de groothandel, gebaseerd op blockchain-technologie.

Onder de naam Project Inthanon, zal de onderneming de centrale bank de CBDC zien ontwikkelen om snellere, goedkopere afwikkelingen mogelijk te maken tussen banken op het binnenlandse interbancaire systeem met behulp van de tokens. BoT-bestuurder Santiprabhob:

The Bank of Thailand en banken zullen gezamenlijk een nieuwe manier van interbancaire afwikkeling ontwikkelen met behulp van CBDC.

Het hoofd van de centrale bank staat erop dat de autoriteit eerst het “potentieel en de implicaties” van de digitale currency van de centrale bank zal onderzoeken voordat het een stappenplan voor ruimer gebruik opstelt.

De voordelen van een op blockchain gebaseerde cryptocurrency van de centrale bank onderstrepend, verklaarde Santiprabhob het volgende:

Net als voor andere centrale banken geldt is ons doel niet om CBDC onmiddellijk in gebruik te nemen, maar om het potentieel en de implicaties te onderzoeken. Deze inspanningen moeten de weg banen voor een snellere en goedkopere transactie en validatie vanwege minder bemiddelingsproces dat nodig is in vergelijking met de huidige systemen.

- Advertentie -

Bovendien gaf de official aan dat een proof-of-concept-project met obligaties die via een blockchain zijn uitgegeven, bijna voltooid is en dat de productie “in de nabije toekomst” zou beginnen. De verwachting is dat de oplossing “de verplaatsing van obligaties naar kleine beleggers van 15 naar 2 dagen zal bespoedigen”. In een afzonderlijk project onderzoekt de centrale bank de gedecentraliseerde innovatie in de financiering van de toeleveringsketen.

De inspanning voor onderzoek en ontwikkeling komt voort uit een werkgroep waarbij 14 Thaise banken, de centrale bank en 7 staats- en andere grote bedrijven samenwerken aan het “Thailand Blockchain Community Initiative”. De eerste pilot van de werkgroep belichtte dat de vier grote banken van Thailand een blockchain-platform delen om elektronische garantieverklaringen uit te geven. Na testen in de reglementaire sandbox van de centrale bank wordt in september van dit jaar een real-world lancering verwacht.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.294,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.343,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.362,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.395,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.551,50 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...