Rico Engelbarts
07/08/2018 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2018 14:45

Psst, er zitten Bitcoin verstopt in computerspel No Man’s Sky!

Nieuws
er_zitten_bitcoin_verstopt_in_computerspel_no_man's_sky

John Creasy van Hackernoon heeft aangegeven dat hij 0,004 BTC heeft verstopt in de videogame No Man’s Sky.
No Man’s Sky is een actie-avonturen spel waarbij het doel is om te overleven en planeten te verkennen in een gigantisch universum. Hoewel het spel bij de release slecht werd ontvangen, voornamelijk doordat het niet aan bepaalde beloftes voldeed die haar makers hadden gedaan, lijken de spelers bij te draaien na de laatste updates. Het spel is sinds 2016 beschikbaar op Steam (PC) en Playstation 4 en kwam recentelijk uit op de Xbox.
John Creasy vertelt dat hij van plan is om meer Bitcoin te verstoppen en hoopt dat anderen hem hierin zullen volgen. Creasy legt uit dat hij dit idee kreeg na een opiniepeiling van Ari Paul op Twitter:


Zo vertelt Creasy:

Dat zette mij aan het denken… Hoe kan ik helpen met de adoptie van cryptocurrency onder gamers? Een leuke oplossing die zich voordeed was om Bitcoin te verstoppen in video games.

Creasy geeft aan dat hij 0,004 BTC (ongeveer €25/$30) heeft verstopt op twee planeten en spelers kunnen de cryptocurrency vinden door op zoek te gaan naar de juiste ‘communicatie stations.’
Cryptocurrencies in de wereld van gaming is niet nieuw. Steam, een gaming platform op de PC, was in 2016 begonnen met het accepteren van Bitcoin via BitPay. Hier zijn zij vorig jaar weer mee opgehouden wegens de hoge tarieven en instabiliteit van Bitcoin. GMO, een Japanse internetprovider, had onlangs aangekondigd “CryptoChips” te ontwikkelen met als doel gamers te belonen met cryptocurrency.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie