er_zitten_bitcoin_verstopt_in_computerspel_no_man's_sky

Psst, er zitten Bitcoin verstopt in computerspel No Man’s Sky!

0

John Creasy van Hackernoon heeft aangegeven dat hij 0,004 BTC heeft verstopt in de videogame No Man’s Sky.

No Man’s Sky is een actie-avonturen spel waarbij het doel is om te overleven en planeten te verkennen in een gigantisch universum. Hoewel het spel bij de release slecht werd ontvangen, voornamelijk doordat het niet aan bepaalde beloftes voldeed die haar makers hadden gedaan, lijken de spelers bij te draaien na de laatste updates. Het spel is sinds 2016 beschikbaar op Steam (PC) en Playstation 4 en kwam recentelijk uit op de Xbox.

John Creasy vertelt dat hij van plan is om meer Bitcoin te verstoppen en hoopt dat anderen hem hierin zullen volgen. Creasy legt uit dat hij dit idee kreeg na een opiniepeiling van Ari Paul op Twitter:

Zo vertelt Creasy:

Dat zette mij aan het denken… Hoe kan ik helpen met de adoptie van cryptocurrency onder gamers? Een leuke oplossing die zich voordeed was om Bitcoin te verstoppen in video games.

Creasy geeft aan dat hij 0,004 BTC (ongeveer €25/$30) heeft verstopt op twee planeten en spelers kunnen de cryptocurrency vinden door op zoek te gaan naar de juiste ‘communicatie stations.’

Cryptocurrencies in de wereld van gaming is niet nieuw. Steam, een gaming platform op de PC, was in 2016 begonnen met het accepteren van Bitcoin via BitPay. Hier zijn zij vorig jaar weer mee opgehouden wegens de hoge tarieven en instabiliteit van Bitcoin. GMO, een Japanse internetprovider, had onlangs aangekondigd “CryptoChips” te ontwikkelen met als doel gamers te belonen met cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws