Rico Engelbarts
08/01/2019 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2019 18:10

Raadslid Europese Centrale Bank: cryptocurrency ‘een grote onzin’

Nieuws
raadslid_europese_centrale_bank_cryptocurrency_een_grote_onzin

De cryptocurrency-markt lijkt weer enigszins op te krabbelen sinds de grote duikvlucht eind 2018, maar raadslid van de Europese Centrale Bank, Ardo Hansson, ziet de markt nog steeds als een grote bubbel.
Tijdens een conferentie omtrent het vijfjarig bestaan van de euro in Letland noemde Hansson cryptocurrencies “een grote onzin”. De bubbel zou volgens hem al aan het knappen zijn, tenzij de markt een “nieuw soort evenwicht vindt”.
In het begin van 2018 vergeleek Hansson de crypto-gekte nog met de tulpenbubbel in de 17e eeuw. Hij verzekerde toen dat de bubbel geen gevaar voor de financiële stabiliteit in de wereld vormt. Hij zei toen:

De volumes zijn daarvoor te laag. Alleen als op grote schaal leningen worden afgesloten om massaal dergelijke activa te kopen, dan kan het een gevaar zijn. Momenteel is het echter meer een probleem voor beleggers en consumenten. Sommige mensen zullen waarschijnlijk veel geld verdienen, maar veel mensen zullen waarschijnlijk juist veel geld verliezen.

Veel media bestempelden Hansson’s uitspraken als “anti-Bitcoin”. Echter noemde Hansson Bitcoin niet bij naam, waarmee dus niet wordt bevestigd of hij zich specifiek tegen Bitcoin keert met zijn uitspraken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie