Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/04/2020 06:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2020 06:13

Rabobank en Cargill wikkelen tarwetransactie af ter waarde van $12 miljoen via blockchain

Nieuws
Rabobank en Cargill wikkelen tarwetransactie ter waarde van $12 miljoen af via blockchain

Foto: hans engbers/Shutterstock

De Nederlandse multinationale bank- en financiële dienstverlener Rabobank heeft onlangs aangekondigd dat het een intercontinentale transactie in grondstoffen van $12 miljoen met behulp van blockchain-technologie afgewikkeld heeft.
Onze Nederlandse trots én andere logistieke bedrijven werkten samen met de Amerikaanse kolos Cargill en agro-commodity-handelaar Argocrop International om de handelstransactie van tarwe van Noord-Amerika naar Zuidoost-Azië te beheren. Ze gebruikten het in Singapore gevestigde blockchain-platform genaamd DLTledgers om het proces te stroomlijnen.
De bedrijven die bij deze tarwehandel betrokken waren, gebruikten het blockchain-platform van DLTledgers voor end-to-end digitale handelsuitvoeringen en het digitaliseren van het document- en handel uitvoeringsproces. Dit hielp hen de afwikkelingstijd te verkorten tot slechts vijf dagen. Dit terwijl ​​vergelijkbare transcontinentale handel met traditionele processen een maand kunnen duren voordat deze voltooid zijn.
Jennifer Davidson, verantwoordelijke voor de handelsuitvoering bij Cargill, verklaarde het volgende:

We zien deze transactie als het nieuwste voorbeeld van hoe samenwerking en het gebruik van technologie om uitdagingen op te lossen de handel kunnen verbeteren, evenals de traceerbaarheid, voedselveiligheid, voeding en meer.

De belangrijkste facilitators van de Rabobank, Mario Cortinhal in Noord-Amerika en Olivier De Jong in Singapore, zeiden dat ze de tijd die normaliter werd besteed aan het verwerken van documenten konden minimaliseren wegens de effectiviteit van de smart contracts die consensus-gedreven waren.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie