Kevin Schijven Kevin Schijven
19/06/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2020 13:05

Ripple, BitPay, Brave, Huobi en nog 40 bedrijven sluiten aan bij universeel betaalnetwerk PayID

Nieuws
Ripple, BitPay, Brave, Huobi en nog 40 bedrijven sluiten aan bij universeel betaalnetwerk PayID

Foto: rafapress/Shutterstock

Meer dan 40 bedrijven hebben zich aangesloten bij de Open Payment Coalition ter ondersteuning van PayID, een nieuw universeel betaalnetwerk. Dat kondigen de bedrijven aan middels een persbericht op 18 juni.
In tegenstelling tot een dienst als e-mail zijn betaalnetwerken vaak compleet afgesloten van elkaar. Je kunt een e-mail sturen van de ene service naar de ander, maar dat gaat meestal niet met betalingen. Grote betaalnetwerken als Square, Cash App en Venmo kunnen niet met elkaar communiceren.
Daar wil PayID verandering in brengen. Gebruikers kunnen met PayID hun bankrekening koppelen aan een e-mail adres waardoor ze geld kunnen sturen en ontvangen zonder ingewikkelde rekeningnummers, wallet-adressen of SWIFT codes te onthouden. PayID wil hiermee het verzenden en ontvangen van geld via elk betalingsnetwerk mogelijk maken en het zo gemakkelijk maken als het versturen van een e-mail.
Een groot aantal bekende cryptocurrency en blockchain bedrijven hebben zich aangesloten bij de coalitie. Dat zijn Ripple, BitPay, BitGO, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BTCMarkets, CipherTrace, Crypto.com, Huobi, Liquid, XUMM en meer.
Toch lijkt het erop dat er nog een lange weg te gaan is voor PayID. Nog geen enkele traditionele financiële instellingen heeft zich namelijk aangesloten bij de coalitie. PayID is wel al populair in Australië, waar het al drie jaar geleden werd geïntroduceerd.

Initiatieven zoals PayID maken een toekomst mogelijk waarin geld verzenden net zo eenvoudig is als het versturen van een e-mail. We steunen initiatieven zoals PayID die de potentie hebben om de wereld van crypto en traditionele financiën te overbruggen, wat de mogelijkheid opent voor meer adoptie en gebruik.

Aldus Xen Baynham-Herd, COO van Blockchain.com. Wietse Wind, de Nederlandse oprichter van XPRL Labs, zegt:

We zijn erg enthousiast om een ​​van de lancering wallets te zijn met PayID-ondersteuning. Alle XUMM-gebruikers kunnen naar PayID-adressen sturen en later dit jaar zullen we XUMM-profielen introduceren met gehoste PayID-adressen voor alle XUMM-gebruikers. We kijken uit naar de bruikbaarheid die dit zal opleveren voor zowel het crypto- als het niet-crypto-ecosysteem.

Wind beantwoorde onlangs een aantal vragen over PayID en geeft een korte uitleg op Twitter erover. Een virtuele PayID Developer Conference staat gepland voor 25 juni.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie
crypto-insiders-icon