Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ripple, BitPay, Brave, Huobi en nog 40 bedrijven sluiten aan bij universeel betaalnetwerk PayID

Meer dan 40 bedrijven hebben zich aangesloten bij de Open Payment Coalition ter ondersteuning van PayID, een nieuw universeel betaalnetwerk. Dat kondigen de bedrijven aan middels een persbericht op 18 juni.

In tegenstelling tot een dienst als e-mail zijn betaalnetwerken vaak compleet afgesloten van elkaar. Je kunt een e-mail sturen van de ene service naar de ander, maar dat gaat meestal niet met betalingen. Grote betaalnetwerken als Square, Cash App en Venmo kunnen niet met elkaar communiceren.

- Advertentie -

Daar wil PayID verandering in brengen. Gebruikers kunnen met PayID hun bankrekening koppelen aan een e-mail adres waardoor ze geld kunnen sturen en ontvangen zonder ingewikkelde rekeningnummers, wallet-adressen of SWIFT codes te onthouden. PayID wil hiermee het verzenden en ontvangen van geld via elk betalingsnetwerk mogelijk maken en het zo gemakkelijk maken als het versturen van een e-mail.

Een groot aantal bekende cryptocurrency en blockchain bedrijven hebben zich aangesloten bij de coalitie. Dat zijn Ripple, BitPay, BitGO, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BTCMarkets, CipherTrace, Crypto.com, Huobi, Liquid, XUMM en meer.

Toch lijkt het erop dat er nog een lange weg te gaan is voor PayID. Nog geen enkele traditionele financiële instellingen heeft zich namelijk aangesloten bij de coalitie. PayID is wel al populair in Australië, waar het al drie jaar geleden werd geïntroduceerd.

Initiatieven zoals PayID maken een toekomst mogelijk waarin geld verzenden net zo eenvoudig is als het versturen van een e-mail. We steunen initiatieven zoals PayID die de potentie hebben om de wereld van crypto en traditionele financiën te overbruggen, wat de mogelijkheid opent voor meer adoptie en gebruik.

Aldus Xen Baynham-Herd, COO van Blockchain.com. Wietse Wind, de Nederlandse oprichter van XPRL Labs, zegt:

We zijn erg enthousiast om een ​​van de lancering wallets te zijn met PayID-ondersteuning. Alle XUMM-gebruikers kunnen naar PayID-adressen sturen en later dit jaar zullen we XUMM-profielen introduceren met gehoste PayID-adressen voor alle XUMM-gebruikers. We kijken uit naar de bruikbaarheid die dit zal opleveren voor zowel het crypto- als het niet-crypto-ecosysteem.

Wind beantwoorde onlangs een aantal vragen over PayID en geeft een korte uitleg op Twitter erover. Een virtuele PayID Developer Conference staat gepland voor 25 juni.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.391,81 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.391,81 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin wankelt? Dit is míjn plan A!

Waar staan we nu werkelijk? Aan de vooravond van de grooste bull run ooit of een apocalyptische ineenstorting van de economie? Dit blijft de...