‘s Werelds grootste crypto-exchange Binance investeert in op blockchain gebaseerde e-sport platform

Array

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, heeft een niet-bekendgemaakte investering gedaan in het op blockchain gebaseerde e-sports voting platform chiliZ, volgens een persbericht dat op 5 juni werd gepubliceerd.

Volgens de berichtgeving is het in Malta gevestigde platform waar Binance in investeert onderdeel van Mediarex Group, een wereldwijd verspreide sport- en entertainmentbedrijf. Binance en chiliZ zulllen naar verluidt “hun krachten bundelen” om de sportindustrie te voorzien van een “door fans gedreven token ecosysteem voor traditionele teamsporten”.

- Advertentie -

Volgens het persbericht heeft chiliZ al $27 miljoen opgehaald via een doorlopende “onderhandse plaatsing”, kennelijk een gesloten token-verkoop. Het bedrijf beweert dat de investering van Binance “het delen van technische kennis, innovatie en creativiteit mogelijk maakt”.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, in de crypto-gemeenschap beter bekend als CZ, merkte op dat chiliZ een “creatieve manier is om blockchain-technologie te omarmen” die zich richt op de algemene acceptatie van blockchain. CZ antwoordde ook op de tweet van chiliZ-CEO Alexandre Dreyfus die de investering aankondigde en zei: “Hartelijk bedankt voor het helpen van Binance! Dit is het minste wat we kunnen doen.”

In maart dit jaar kondigde Binance aan dat het naar Malta verhuisde, waarvan CZ beweerde dat dat land “erg vooruitstrevend is al het gaat om crypto en fintech”.

Binance is momenteel de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld en verhandelt ongeveer $1,6 miljard per dag.

Vorige week onthulde Binance haar plannen om een crypto-fonds van $1 miljard te creëren door de BNB-tokens van Binance als een investeringsmiddel in nieuwe blockchain-projecten te implementeren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...