Rico Engelbarts
21/06/2018 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2018 17:02

Schiphol helpt reizigers overgebleven euro’s om te wisselen voor BTC of ETH

Nieuws

Er is een crypto-geldautomaat op luchthaven Schiphol geïnstalleerd waarmee reizigers hun resterende contante euro’s om kunnen zetten in Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).
In een aankondiging op woensdag onthulde de luchthaven dat het de vraag naar de twee meest prominente cryptocurrencies beoordeelt in een proefperiode van zes maanden, in een initiatief dat het eerste in zijn soort is op Europese luchthavens.
De geldautomaat staat strategisch nabij de vertrekterminal van de luchthaven, zodat vertrekkende reizigers de rest van hun contante euro’s kunnen omzetten in de twee grootste cryptocurrencies op basis van beurswaarde. De crypto-geldautomaat wordt geïnstalleerd bij Arrivals 1, dat ook via de gang naar Departures 1 en 2, waar vertrekkende passagiers vaak langskomen, toegangbaar is.
Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services van Schiphol Group meldde het volgend in een verklaring:

Met de Bitcoin ATM hopen we passagiers een nuttige dienst te bewijzen door hen in staat te stellen eenvoudig hun “lokale” euro’s in te wisselen voor de “mondiale” cryptocurrencies Bitcoin en Ethereum. Dat kan nuttig zijn als het bijvoorbeeld niet mogelijk is om euro’s in hun thuisland uit te geven.

De proef is een samenwerkingsverband tussen Schiphol en ByeleX Data Solutions BV, een Nederlands softwarebedrijf dat crypto-geldautomaten aanbiedt via haar dochteronderneming “Byecoin”.
Het nieuwe concept dat het reizigers mogelijk maakt om cryptocurrencies als Bitcoin te gebruiken op internationale luchthavens en om het gedoe bij wisselkantoren, waar hoge commissiekosten gerekend worden, te voorkomen, slaat aan onder luchthavenexploitanten over de wereld.
In een nog grotere omarming van cryptocurrencies, introduceerde de Australische luchthaven van Brisbane, de op twee na drukste luchthaven van het land (op basis van passagiersverkeer) eerder dit jaar crypto-betalingen bij een aantal winkels op de twee terminals van de luchthaven. De terminals zijn toegankelijk voor zowel arriverende als vertrekkende reizigers, en maakt het hen mogelijk betalingen te verrichten in Bitcoin, Ethereum, Dash en andere cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie