SEC heeft cryptocurrency hoog op haar prioriteitenlijstje voor 2019 staan

4

In 2019 zal de Securities and Exchange Commission (SEC) cryptocurrencies goed in de gaten blijven houden. Dit meldt het Office of Compliance Inspections and Examinations (OCIE), dat onderdeel is van de SEC. Het agentschap gaat vooral het aanbod, de verkoop, handel en beheer van digitale activa in de gaten houden.

De onderzoeken die de SEC in 2019 gaat doen zijn vooral gericht op het beschermen van retail beleggers. Marktdeelnemers kunnen er daarom vanuit gaan dat het OCIE veel nauwkeurig onderzoek zal gaan doen:

Het OCIE zal stappen ondernemen om marktdeelnemers te identificeren die deze producten aanbieden, verkopen, verhandelen en beheren, of overwegen deze producten actief aan te bieden. Voor bedrijven die actief zijn op de markt voor digitale activa, voert OCIE onderzoeken uit gericht op, onder meer, portfoliobeheer van digitale activa, handel, veiligheid van klantenfondsen en -activa, prijsstelling van klantportefeuilles, compliance en interne controles.

Vorig jaar stond de cryptocurrency-markt ook al hoog op het prioriteitenlijstje van de SEC, maar het richtte zich toen meer op de veiligheid van digitale activa. Het zette zich daarnaast in om investeerders in te lichten over de risico’s die deze activaklasse met zich meebrengt.

Volgens meerdere deskundigen, zoals professor Carol Gaforth van de Universiteit van Arkansas, heeft de manier waarop de SEC toezicht houdt een negatief effect op de innovatie binnen de industrie. Het voldoen aan de door de SEC opgestelde regelgeving is voor bedrijven een grote kostenpost en kost veel tijd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.648,90 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.606,90 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.519,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.606,60 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.738,90 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.863,90 Kopen
Laatste nieuws