Rico Engelbarts
12/01/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2019 14:30

SEC heeft cryptocurrency hoog op haar prioriteitenlijstje voor 2019 staan

Nieuws

Foto: Tada Images/Shutterstock

In 2019 zal de Securities and Exchange Commission (SEC) cryptocurrencies goed in de gaten blijven houden. Dit meldt het Office of Compliance Inspections and Examinations (OCIE), dat onderdeel is van de SEC. Het agentschap gaat vooral het aanbod, de verkoop, handel en beheer van digitale activa in de gaten houden.
De onderzoeken die de SEC in 2019 gaat doen zijn vooral gericht op het beschermen van retail beleggers. Marktdeelnemers kunnen er daarom vanuit gaan dat het OCIE veel nauwkeurig onderzoek zal gaan doen:

Het OCIE zal stappen ondernemen om marktdeelnemers te identificeren die deze producten aanbieden, verkopen, verhandelen en beheren, of overwegen deze producten actief aan te bieden. Voor bedrijven die actief zijn op de markt voor digitale activa, voert OCIE onderzoeken uit gericht op, onder meer, portfoliobeheer van digitale activa, handel, veiligheid van klantenfondsen en -activa, prijsstelling van klantportefeuilles, compliance en interne controles.

Vorig jaar stond de cryptocurrency-markt ook al hoog op het prioriteitenlijstje van de SEC, maar het richtte zich toen meer op de veiligheid van digitale activa. Het zette zich daarnaast in om investeerders in te lichten over de risico’s die deze activaklasse met zich meebrengt.
Volgens meerdere deskundigen, zoals professor Carol Gaforth van de Universiteit van Arkansas, heeft de manier waarop de SEC toezicht houdt een negatief effect op de innovatie binnen de industrie. Het voldoen aan de door de SEC opgestelde regelgeving is voor bedrijven een grote kostenpost en kost veel tijd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie