Rico Engelbarts
14/07/2018 07:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2018 07:47

Steven Cohen nieuwste miljardair die investeert in cryptocurrency-hedgefonds

Nieuws
steven_cohen_nieuwste_miljardair_die_investeert_in_cryptocurrency_hedgefonds

Miljardair Steven A. Cohen is de nieuwste crypto-investeerder die het grote geld aan de markt toevoegt. Liefkozend de “hedge fund king” genoemd, voegt Cohen zich in het rijtje van Alan Howard en Mike Novogratz, door er vertrouwen in te hebben dat een investering in crypto een goede zal zijn. De markt kent sinds begin van het jaar een enorme afname van big-money investeringen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cohen investeert in crypto-hedgefonds van Autonomous Partners

Volgens Fortune heeft Cohen Private Ventures, de investeringsafdeling van de family office van Cohen, geïnvesteerd in het door Arianna Simpson geleide Autonomous Partners. Het bedrijf, dat werd opgericht in december 2017, is een hedgefonds gericht op startups van cryptocurrency- en blockchain-startups. Het fonds krijgt al een hoop steun van onder andere Craft Ventures, Union Square Ventures en Brian Armstrong (CEO van Coinbase).
De details van de investering zijn nog niet bekendgemaakt en Cohen Private Ventures heeft ook nog geen commentaar gegeven. Sprekend met Forture op donderdag 12 juli zei Simpson:

Ik heb alleen maar partners aangetrokken waarvan ik denk dat ze van toegevoegde waarde kunnen hebben; meer dan hun kapitaal.

Dit is niet de eerste keer dat Cohen en Simpson bij dezelfde onderneming worden betrokken. In 2015 investeerde Cohen Private Ventures ook in Crystal Towers Capital, een ander fonds van Simpson.
Autonomous Partners kijkt ook naar het potentieel op de lange termijn van crypto- en blockchain-bedrijven op basis van de onzekerheid die heerst op het gebied van regelgeving in de industrie. Het fonds investeert ook in de grootste cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Advertisement

Wegblijven van XRP

Ripple (XRP), de op drie na grootste cryptocurrency op basis van marktwaarde, schittert door afwezigheid in de crypto-beleggingsportefeuille van het bedrijf. Zorgen over de vraag of de token nou wel of niet een security is, heeft het bedrijf doen besluiten zich niet met XRP in te laten. Simpson zei het volgende de kwestie:

Ik maak me grote zorgen over de mate van centralisatie daar, en ik heb zorgen omtrent de regelgeving, als dat wat ze hebben uitgegeven een security is.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse en andere leidinggevenden bij het bedrijf hebben consequent verklaard dat XRP geen security is. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot nu toe geen enkele aanwijzing gegeven over haar standpunt ter zake. De commissie heeft echter wel al verklaard dat zowel Bitcoin als Ethereum geen securities zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement