Simon Bosch Simon Bosch
04/03/2022 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:03

Straks bekijk je uitgestorven dieren in de metaverse

Nieuws
Straks bekijk je uitgestorven dieren in de metaverse

Foto: Dotted Yeti/Shutterstock

Tot nu toe is de metaverse vooral gevuld met mensen die vermaak willen, investeringen onderzoeken, iets nieuws uit willen proberen of wegens artistieke bezigheden bezig zijn in de online wereld. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen, als het aan het Natural History Museum of Los Angeles County ligt. Het museum wil virtuele dieren uit de ijstijd in de metaverse tentoonstellen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dieren kijken in de metaverse

Dat komt doordat er nog geen modellen van de dieren te vinden zijn in de metaverse. Het team van het museum onderzoekt hoe Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) invloed hebben op het leerproces, daarom kan de metaverse van pas komen. Het team heeft samengewerkt met onderzoekers en ontwerpers van de University of Southern California (USC) om accurate modellen te maken met behulp van paleontologisch onderzoek.

Dat is een uitdaging, want de informatie die er is over de dieren is niet altijd compleet genoeg. Van sommige dieren is een volledig skelet en zelfs goed bewaarde vacht ontdekt, maar dat geldt niet voor alle dieren. Voor sommige modellen zijn dus artistieke interpretaties gebruikt, zoals voor de vacht van de Mastodon, een soort mammoet. Daar zijn naast skeletten alleen een paar haren gevonden. Er is dus geen duidelijk beeld van hoe de vacht er in werkelijkheid uit zal hebben gezien.

De modellen hebben een lage resolutie. Deze keuze stelt de onderzoekers in staat om wetenschappelijk accuraat te blijven, en het maakt het mogelijk om de modellen te gebruiken met telefoons met een beperkte rekenkracht. De modellen zijn al te gebruiken met behulp van een aantal apps.

Snapchat

Als je Snapchat hebt, kun je de onderstaande Snapcodes gebruiken om de modellen te bekijken in AR.

Snapchat’s codes voor NHM’s metaverse-modellen. Afbeelding met dank aan NHM.

Instagram

Ook Instagram heeft de mogelijkheid om ze in AR te bekijken. Als je op ‘Add to story’ en ‘Camera’ klikt zie je de AR-effecten rechts naast de opneem-knop. Als je daar op klikt zie je de Effectengalerij. Daar kun je op de digitale modellen klikken.

Sketchfab

Als je een iPhone of iPad hebt kun je de gratis Sketchfab-app downloaden. Zoeken op ‘La Brea’ is genoeg om de modellen te vinden bij de collectie ‘La Brea Tar Pits low poly Ice Age animals’ van het NHM. De AR-knop rechtsboven gebruik je om het dier in Augmented Reality te bekijken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement