Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Ticketmaster gaat blockchain gebruiken voor kaartverkoop

Ticketmaster, de grootste verkoper van kaartjes voor evenementen in de wereld, gaat samenwerken met blockchain-bedrijf Upgraded verworven, zo meldt een persbericht geplaatst op 18 oktober.

Het doel van de samenwerking is om blockchain-technologie te gaan toepassen om de verkoop van kaartjes transparanter te maken en beter te kunnen controleren. Tevens hoopt het bedrijf hiermee haar klanten te beschermen tegen fraude.

- Advertentie -

Upgraded is een blockchain-bedrijf dat gespecialiseerd is in live evenementen en gaat ervoor zorgen dat kaartjes van Ticketmaster gedigitaliseerd worden met behulp van blockchain-technologie en dynamisch versleutelde barcodes die fraude moet voorkomen die wel mogelijk is met papieren of PDF-kaartjes.

Sandy Khaund, oprichter en CEO van Upgraded, geeft het volgende commentaar:

Ticketmaster is de onbetwiste leider op het gebied van tickets voor live evenementen en het is het perfecte platform voor ons om de unieke belofte van blockchain naar miljoenen fans te brengen. […] We zijn trots op wat we hebben gebouwd en we kijken er naar uit om samen met het ongelooflijke team van Ticketmaster te werken.

Ticketmaster is onderdeel van Live Nation, het grootste live-entertainment bedrijf ter wereld. Ticketmaster ligt momenteel onder vuur nadat het werd aangeklaagd voor het inzetten van professionele ‘scalpers’, mensen die massaal tickets inkopen en dan voor een hogere prijs doorverkopen. Het bedrijf ontkent alle beschuldigingen, maar de zaak loopt nog.

Justin Burleigh, CPO van Ticketmaster, zegt:

Ticketmaster onderzoekt voortdurend nieuwe technologieën en er zijn er niet veel die de unieke mogelijkheden van blockchain hebben. […] Wij denken dat blockchain en Upgraded ons streven zullen voortzetten om kaartverkoop te verbeteren voor een veiligere en soepelere ervaring.

Ticketmaster had recentelijk al bedrijven als Presence, Verified Fan en Blik Identity aangetrokken om tevens het kaartverkoop-proces te verbeteren. Het is nog onbekend wanneer de technologie van Upgraded toegepast gaat worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.288,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.114,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.156,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.201,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.288,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.114,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.156,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.201,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...