Timo Bult Timo Bult
25/05/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2019 09:50

Tim Draper: 'Traditionele aandelenmarkt té saai voor beleggers'

Nieuws

Crypto-bull en durfkapitalist Tim Draper denkt dat de traditionele aandelenmarkt te saai is voor veel beleggers en dat zij daardoor de cryptomarkt zullen gaan betreden. Tijdens een interview met CNBC trekt Draper daarnaast een parallel tussen de huidige crypto-sector en het begin van het internet.
Recentelijk hield Uber een Initial Public Offering (IPO), waarmee de aandelen in het bedrijf publiek verhandelbaar werden op de aandelenmarkt. Draper gelooft dat dit soort bedrijven relatief weinig kansen bieden voor beleggers aangezien zij al gevestigde merken zijn, en niet zo heel veel zullen groeien in de komende jaren. In een reactie zegt Draper:

Het publiek denkt “ach, who cares.” We kennen bedrijven als Uber en Lyft allang en het is saai. Ze zullen niet 100 procent per jaar gaan groeien, misschien maar met 10 of 20 procent.

Daarnaast zou de traditionele markt te gereguleerd zijn waardoor groei geremd zou worden, aldus Draper. De durfkapitalist ziet veel grotere kansen in de cryptomarkt. Zo steeg bitcoin (BTC) in 2019 al met 120% waarmee het beter presteerde dan de Nasdaq en de S&P 500.
Draper is niet als enige positief over bitcoin en cryptocurrencies in zijn algemeen. De CEO van Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko, noemde cryptocurrencies tijdens een interview eveneens met CNBC “beter dan aandelen”.
Draper ziet daarnaast veel gelijkenissen met de beginperiode van het internet, toen veel startups enorm wisten te groeien door producten bovenop de nieuwe technologie te bouwen. Dit zou volgens hem nu ook gebeuren met distributed ledger technologie (DLT). Draper verwacht dat producten die uit deze ontwikkeling voortkomen de potentie hebben om verschillende industrieën te verstoren.
Volgens analisten zal er echter eenzelfde soort “uitsterving” plaats kunnen vinden als ook te zien was tijdens het knappen van de internet-zeepbel. Zo zouden een groot aantal cryptocurrency- en blockchain-projecten uitsterven waarna alleen écht werkende ideeën over zullen blijven.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Advertentie