Tim Draper: ‘Traditionele aandelenmarkt té saai voor beleggers’

322

Crypto-bull en durfkapitalist Tim Draper denkt dat de traditionele aandelenmarkt te saai is voor veel beleggers en dat zij daardoor de cryptomarkt zullen gaan betreden. Tijdens een interview met CNBC trekt Draper daarnaast een parallel tussen de huidige crypto-sector en het begin van het internet.

Recentelijk hield Uber een Initial Public Offering (IPO), waarmee de aandelen in het bedrijf publiek verhandelbaar werden op de aandelenmarkt. Draper gelooft dat dit soort bedrijven relatief weinig kansen bieden voor beleggers aangezien zij al gevestigde merken zijn, en niet zo heel veel zullen groeien in de komende jaren. In een reactie zegt Draper:

Het publiek denkt “ach, who cares.” We kennen bedrijven als Uber en Lyft allang en het is saai. Ze zullen niet 100 procent per jaar gaan groeien, misschien maar met 10 of 20 procent.

Daarnaast zou de traditionele markt te gereguleerd zijn waardoor groei geremd zou worden, aldus Draper. De durfkapitalist ziet veel grotere kansen in de cryptomarkt. Zo steeg bitcoin (BTC) in 2019 al met 120% waarmee het beter presteerde dan de Nasdaq en de S&P 500.

Draper is niet als enige positief over bitcoin en cryptocurrencies in zijn algemeen. De CEO van Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko, noemde cryptocurrencies tijdens een interview eveneens met CNBC “beter dan aandelen”.

Draper ziet daarnaast veel gelijkenissen met de beginperiode van het internet, toen veel startups enorm wisten te groeien door producten bovenop de nieuwe technologie te bouwen. Dit zou volgens hem nu ook gebeuren met distributed ledger technologie (DLT). Draper verwacht dat producten die uit deze ontwikkeling voortkomen de potentie hebben om verschillende industrieën te verstoren.

Volgens analisten zal er echter eenzelfde soort “uitsterving” plaats kunnen vinden als ook te zien was tijdens het knappen van de internet-zeepbel. Zo zouden een groot aantal cryptocurrency- en blockchain-projecten uitsterven waarna alleen écht werkende ideeën over zullen blijven.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

+
Satos

9/10

€9.266,64 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.124,90 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€9.170,13 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.187,50 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.151,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.241,12 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.306,89 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.198,98 Kopen
Laatste nieuws