Home Nieuws Bitcoin nieuws Top ‘Business Schools’ nemen Bitcoin cursussen op in vakkenpakket

Top ‘Business Schools’ nemen Bitcoin cursussen op in vakkenpakket

- Advertentie -

De top van business schools hebben zich in de cryptowereld begeven door bitcoin-gerelateerde vakken aan te bieden die uitweiden over cryptocurrencies en blockchain in het algemeen.

De aanleiding om MBA cursussen te verschaffen met een crypto-tintje was de groeiende vraag onder zowel studenten als ‘corporate recruiters’.

Kevin Werbach, een professor aan Wharton School – die weer verbonden zijn aan de universiteit van Pennsylvania – zal vanaf het najaar van 2018 een cursus onderwijzen met de naam “Blockchain, Cryptocurrency and Distributed Ledger Technology”.

Werbach vertelde de Amerikaanse omroep CNBC:

We zijn op het punt beland dat het van groot belang is geworden om over deze onderwerpen te onderwijzen. Er zullen zich, in de nabije toekomst, crypto-gerelateerde zaken voordoen in het zakenleven. Over een jaar of vijf zullen er niet veel vooraanstaande business schools zijn die geen soortgelijke cursussen aanbieden.

De Stanford Business School gaat vanaf mei 2018 een cursus “Cryptocurrency” aanbieden. Een tweedejaars MBA student op Stanford liet weten er blij te zijn met de aanvulling gezien het helpt bij het voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Vanuit de arbeidsmarkt zijn vooral grote investeringsmaatschappijen op zoek naar afgestudeerden die kennis hebben van cryptocurrencies, blockchaintechnologie en de trends.

Susan Athey, professor aan de Stanford Business School en bestuurslid bij Ripple, liet weten dat de vraag naar studiestof voornamelijk is aangewakkerd door de grote groei die Bitcoin in 2017 meemaakte. John Jacobs, voormalig NASDAQ bestuurslid en huidig CEO van Georgetown Business school, merkt op dat recruiters van Wall Street kandidaten zoeken die kennis hebben van de cryptowereld. Jacobs krijgt naar eigen zeggen constant telefoontjes van recruiters die vragen om kandidaten die kennis hebben van blockchain-implementatie.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.676,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.384,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.406,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.410,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.469,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...