Kevin Schijven Kevin Schijven
17/04/2020 14:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 14:46

Twee blockchain apps gaan de strijd aan met COVID-19

Nieuws
Twee blockchain apps gaan de strijd aan met COVID-19

Twee nieuwe blockchain applicaties worden ontwikkeld in de strijd tegen het coronavirus.
De eerste applicatie is een zogenaamd “immuniteitspasspoort.” Oracle, een groot Amerikaans softwarebedrijf werkt samen met Vutton, een Spaans blockchain-bedrijf, aan een applicatie die vastlegt op een blockchain wie immuun is voor COVID-19.
Het gebruik van blockchain-technologie maakt het mogelijk om deze gegevens veilig op te slaan en gemakkelijk te verifiëren. Hierdoor kunnen sommige mensen weer terugkeren naar hun werk tijdens de quarantaine, omdat gecontroleerd kan worden of zij immuun zijn. Deze controle kan uitgevoerd worden met behulp van een QR-code op een mobiele telefoon.
Een van de redenen waarom er momenteel strenge maatregelen in de wereld worden gehanteerd is omdat het erg moeilijk te achterhalen is wie precies geïnfecteerd is en wie immuun is. Dit systeem zou daarbij kunnen helpen en stelt mensen wellicht in staat terug te keren naar hun werk.
Het project wordt momenteel getest in Spanje in samenwerking met PricewaterhouseCoopers (PwC). Er hangt wel enige controverse aan: het wordt wellicht gezien als een inbreuk op privacy en wordt vergeleken met nazisoldaten uit de Tweede Wereldoorlog die documenten controleerden.
De tweede applicatie wordt ontwikkeld door zo’n 100 onderzoekers van het instituut voor biomedisch onderzoek van Salamanca samen met het onderzoeksinstituut voor kunstmatige intelligentie in Spanje.
Ook dit project is van plan om digitale identiteiten vast te leggen op een blockchain zodat het gemakkelijk te verifiëren is wie bijvoorbeeld terug gaat naar werk of naar de supermarkt gaat tijdens de quarantaine.
Deze app maakt ook gebruik van een zogeheten ‘deep learning’ A.I. systeem om te voorspellen hoe het coronavirus zich verspreidt. De app combineert gegevens uit de gezondheidszorg alsmede van nieuwsbronnen en wetenschappelijke tijdschriften om voorspellingen te maken over het gedrag van het virus.
Deze informatie kan vervolgens gedeeld worden met overheden, gezondheidzorgers, bedrijven en individuen om hen te informeren hoe ze de spreiding van het coronavirus kunnen beperken.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon