Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Twee blockchain apps gaan de strijd aan met COVID-19

Twee nieuwe blockchain applicaties worden ontwikkeld in de strijd tegen het coronavirus.

De eerste applicatie is een zogenaamd “immuniteitspasspoort.” Oracle, een groot Amerikaans softwarebedrijf werkt samen met Vutton, een Spaans blockchain-bedrijf, aan een applicatie die vastlegt op een blockchain wie immuun is voor COVID-19.

- Advertentie -

Het gebruik van blockchain-technologie maakt het mogelijk om deze gegevens veilig op te slaan en gemakkelijk te verifiëren. Hierdoor kunnen sommige mensen weer terugkeren naar hun werk tijdens de quarantaine, omdat gecontroleerd kan worden of zij immuun zijn. Deze controle kan uitgevoerd worden met behulp van een QR-code op een mobiele telefoon.

Een van de redenen waarom er momenteel strenge maatregelen in de wereld worden gehanteerd is omdat het erg moeilijk te achterhalen is wie precies geïnfecteerd is en wie immuun is. Dit systeem zou daarbij kunnen helpen en stelt mensen wellicht in staat terug te keren naar hun werk.

Het project wordt momenteel getest in Spanje in samenwerking met PricewaterhouseCoopers (PwC). Er hangt wel enige controverse aan: het wordt wellicht gezien als een inbreuk op privacy en wordt vergeleken met nazisoldaten uit de Tweede Wereldoorlog die documenten controleerden.

De tweede applicatie wordt ontwikkeld door zo’n 100 onderzoekers van het instituut voor biomedisch onderzoek van Salamanca samen met het onderzoeksinstituut voor kunstmatige intelligentie in Spanje.

Ook dit project is van plan om digitale identiteiten vast te leggen op een blockchain zodat het gemakkelijk te verifiëren is wie bijvoorbeeld terug gaat naar werk of naar de supermarkt gaat tijdens de quarantaine.

Deze app maakt ook gebruik van een zogeheten ‘deep learning’ A.I. systeem om te voorspellen hoe het coronavirus zich verspreidt. De app combineert gegevens uit de gezondheidszorg alsmede van nieuwsbronnen en wetenschappelijke tijdschriften om voorspellingen te maken over het gedrag van het virus.

Deze informatie kan vervolgens gedeeld worden met overheden, gezondheidzorgers, bedrijven en individuen om hen te informeren hoe ze de spreiding van het coronavirus kunnen beperken.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.016,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.047,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.090,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.100,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.217,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.217,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.016,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.047,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.090,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.100,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...