UPS wil blockchain gebruiken voor logistiek

UPS wil blockchain gebruiken voor logistiek

0

UPS (United Parcel Service) gelooft dat blockchain-technologie haar kan helpen bij het stroomlijnen van de logistiek van haar pakketbezorging-dienst.

UPS heeft een patent ingediend waarin het bedrijf aangeeft dat het van plan is een blockchain- en distributed ledger technology (DLT) te gebruiken om pakketten te leiden via een internationale leveringsketen. Het patent, dat op 16 augustus gepubliceerd is, werd in februari dit jaar ingediend.

Het 110-jaar oude bedrijf geeft aan dat, ondanks het feit dat bedrijven in de bezorging steeds beter zijn geworden in het optimaliseren van de efficiëntie in de pakketlevering, het nog steeds moeilijk is om de logistiek te coördineren bij een levering waar meer dan één logistieke dienstverlener aan te pas komt.

In het patent wordt in verdere detail uitgelegd:

…er zijn scenario’s waarbij het voordelig is voor verschillende logistieke dienstverleners om pakketten via verschillende netwerken van diensten te sturen. Desondanks is het moeilijk de levering te coördineren door de verscheidene netwerken van logistieke dienstverleners heen. Daarbovenop, als het pakket speciale behandeling nodig heeft bij het transporteren, is het moeilijk om ervoor te zorgen dat deze speciale voorzorgsmaatregelen ook overgenomen worden door elk van de logistieke dienstverleners.

UPS wil dit probleem oplossen door een zelfstandig systeem op te zetten dat automatisch pakketten leidt via meerdere logistieke dienstverleners middels een blockchain-register. Zodra een pakket gescand is, selecteert het systeem een route via verschillende dienstverleners. Informatie over de behandeling van het pakket wordt automatisch bijgehouden in het blockchain-register en het systeem kan zo bijhouden welke dienstverlener zich wel of niet aan zijn verplichtingen houdt.

Verder vertellen de auteurs van het patent dat het systeem de mogelijkheid kan bieden voor dienstverleners om automatisch betaald te worden in cryptocurrencies zodra het aan zijn verplichtingen voldoet:

Zulke digitale vermogens (als Bitcoin, Ether, en meer) zouden waarde kunnen hebben die geruild kan worden voor verscheidene diensten als levering en dergelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws