Rico Engelbarts
18/08/2018 05:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2018 05:29

UPS wil blockchain gebruiken voor logistiek

Nieuws
UPS wil blockchain gebruiken voor logistiek

UPS (United Parcel Service) gelooft dat blockchain-technologie haar kan helpen bij het stroomlijnen van de logistiek van haar pakketbezorging-dienst.
UPS heeft een patent ingediend waarin het bedrijf aangeeft dat het van plan is een blockchain- en distributed ledger technology (DLT) te gebruiken om pakketten te leiden via een internationale leveringsketen. Het patent, dat op 16 augustus gepubliceerd is, werd in februari dit jaar ingediend.
Het 110-jaar oude bedrijf geeft aan dat, ondanks het feit dat bedrijven in de bezorging steeds beter zijn geworden in het optimaliseren van de efficiëntie in de pakketlevering, het nog steeds moeilijk is om de logistiek te coördineren bij een levering waar meer dan één logistieke dienstverlener aan te pas komt.
In het patent wordt in verdere detail uitgelegd:

…er zijn scenario’s waarbij het voordelig is voor verschillende logistieke dienstverleners om pakketten via verschillende netwerken van diensten te sturen. Desondanks is het moeilijk de levering te coördineren door de verscheidene netwerken van logistieke dienstverleners heen. Daarbovenop, als het pakket speciale behandeling nodig heeft bij het transporteren, is het moeilijk om ervoor te zorgen dat deze speciale voorzorgsmaatregelen ook overgenomen worden door elk van de logistieke dienstverleners.

UPS wil dit probleem oplossen door een zelfstandig systeem op te zetten dat automatisch pakketten leidt via meerdere logistieke dienstverleners middels een blockchain-register. Zodra een pakket gescand is, selecteert het systeem een route via verschillende dienstverleners. Informatie over de behandeling van het pakket wordt automatisch bijgehouden in het blockchain-register en het systeem kan zo bijhouden welke dienstverlener zich wel of niet aan zijn verplichtingen houdt.
Verder vertellen de auteurs van het patent dat het systeem de mogelijkheid kan bieden voor dienstverleners om automatisch betaald te worden in cryptocurrencies zodra het aan zijn verplichtingen voldoet:

Zulke digitale vermogens (als Bitcoin, Ether, en meer) zouden waarde kunnen hebben die geruild kan worden voor verscheidene diensten als levering en dergelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie