Rico Engelbarts
20/05/2018 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2018 12:00

VC-bedrijf achter Snapchat wilt haar crypto-investeringen oplopen, meldt rapport

Nieuws
VC_achter_snapchat_kijkt_naar_crypto_inveteringen

De venture capital firma achter Snapchat is op zoek naar manieren om hun inversteringen in de crypto-industrie te vergroten, meldde het tijdschrift Recode op 17 mei.
Aaron Batalion, een partner bij VC-bedrijf Lightspeed, leidt een missie om de investering van het bedrijf te stimuleren door drie methoden te onderzoeken: het opzetten van een nieuw fonds, het wegnemen van delen van een bestaand fonds of het lanceren van een heel nieuw project, meldt Recode dat “bronnen” citeert.
Volgens Recode wil Lightspeed ruimte maken in een bestaand fonds voor crypto-investeringen in plaats van een geheel nieuw fonds op te zetten; iets waaraan zij de afgelopen maanden aan gedacht hebben.
Recode voegt ook toe dat Batalion naar verluidt misschien niet wil wachten en overweegt om uit zijn positie als algemene partner bij Lightspeed te stappen om zijn eigen, op crypto gefocuste, project te starten. Een bron dichtbij Batalion citerende, meldt Recode dat Lightspeed bereid is om het nieuwe potentiële project financieel te ondersteunen.
Batalion is niet de enige partner bij Lightspeed die geïnteresseerd is in cryptocurrencies. Jeremy Liew, die de investering van het bedrijf in Snapchat leidde en nu een bullish Bitcoin-voorstander is, maakte deel uit van Lighspeed’s steun voor de initiële financiering van crypto wallet blockhain.com in 2014.
De interesse van Lightspeed voor cryptocurrency wordt gedeeld door meerdere andere belangrijke traditionele VC-kantoren. Zoals Cointelegraph vorige maand meldde, maken zowel Comcast Ventures als Venrock, de VC-tak van de Rockefeller familie, maken hun eigen stappen op crypto-gebied.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie