Rico Engelbarts
13/10/2018 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2018 20:05

Veilinghuis Christie’s gaat blockchain gebruiken bij gegevensregistratie

Nieuws
veilingshuis_christies_gaat_blockchain_gebruiken_bij_gegevensregistratie

Veilinghuis Christie’s heeft in een persbericht aangegeven dat het vanaf dit najaar blockchain-technologie zal gebruiken om de verkoop van kunstwerken te registreren. Daarvoor gaat het de samenwerking aan met Artory, een Amerikaanse startup die een op blockchain gebouwd register creëerde van geverifieerde informatie over kunstwerken en verzamelobjecten en hun geschiedenis.
Met de samenwerking hoopt Christie’s de blockchain-technologie te kunnen gebruiken bij het registreren van alle openbare informatie over de verkoop van een kunstwerk, zoals de titel, beschrijving, uiteindelijke prijs en de datum van verkoop. Tevens zal het blockchain-register van Artory een digitaal certificaat van de transactie voor Christie’s produceren.
De plannen vallen samen met de aanstaande verkoop van The Barney A. Ebsworth Collection, waarvan geschat wordt dat het meer dan $300 miljoen op zal brengen. Als alles volgens plan verloopt, worden details van alle kunstwerken uit deze collectie opgeslagen op een distributed ledger en zal de hoogste bieder een betrouwbaar, versleutelde certificering van de transactie krijgen. CIO Richard Entrup van Christie’s, zegt het volgende over de samenwerking en de technologie:

Het biedt een kans voor klanten om deze technologie zelf te ervaren en om de voordelen te verkennen van het hebben van een veilige gecodeerde registratie van informatie betreft hun gekochte werken. Onze pilot-samenwerking met Artory is een van de eerste onder de grote veilinghuizen in de wereld en weerspiegelt de groeiende belangstelling van onze branche om de voordelen van veilige digitale registratie via blockchain-technologie te onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie