Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Veilinghuis Christie’s gaat blockchain gebruiken bij gegevensregistratie

Veilinghuis Christie’s heeft in een persbericht aangegeven dat het vanaf dit najaar blockchain-technologie zal gebruiken om de verkoop van kunstwerken te registreren. Daarvoor gaat het de samenwerking aan met Artory, een Amerikaanse startup die een op blockchain gebouwd register creëerde van geverifieerde informatie over kunstwerken en verzamelobjecten en hun geschiedenis.

Met de samenwerking hoopt Christie’s de blockchain-technologie te kunnen gebruiken bij het registreren van alle openbare informatie over de verkoop van een kunstwerk, zoals de titel, beschrijving, uiteindelijke prijs en de datum van verkoop. Tevens zal het blockchain-register van Artory een digitaal certificaat van de transactie voor Christie’s produceren.

- Advertentie -

De plannen vallen samen met de aanstaande verkoop van The Barney A. Ebsworth Collection, waarvan geschat wordt dat het meer dan $300 miljoen op zal brengen. Als alles volgens plan verloopt, worden details van alle kunstwerken uit deze collectie opgeslagen op een distributed ledger en zal de hoogste bieder een betrouwbaar, versleutelde certificering van de transactie krijgen. CIO Richard Entrup van Christie’s, zegt het volgende over de samenwerking en de technologie:

Het biedt een kans voor klanten om deze technologie zelf te ervaren en om de voordelen te verkennen van het hebben van een veilige gecodeerde registratie van informatie betreft hun gekochte werken. Onze pilot-samenwerking met Artory is een van de eerste onder de grote veilinghuizen in de wereld en weerspiegelt de groeiende belangstelling van onze branche om de voordelen van veilige digitale registratie via blockchain-technologie te onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.420,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.398,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.440,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.461,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.479,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.420,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.398,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.440,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.461,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.479,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...