Erik Juffermans Erik Juffermans
01/02/2024 14:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2024 14:14

Waarom crypto handelaren vandaag hun wachtwoord veranderen

Nieuws
Waarom crypto handelaren vandaag hun wachtwoord veranderen

Foto: Vitalii Vodolazskyi/Shutterstock

Vandaag is het een hele speciale dag. Het is namelijk de internationale “Change Your Password Day”. Vandaag is dus een mooi moment om even na te gaan of je wachtwoorden nog wel voldoende je gevoelige informatie beveiligen, en zo nodig actie te ondernemen. Wat kun je precies doen?

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering

Het belang van een goed wachtwoord

Ook als je niet actief bent in de crypto wereld zijn je wachtwoorden erg belangrijk. Maar vooral in crypto land is het belang van beveiliging niet te onderschatten. Helaas vinden er in de crypto sector geregeld datalekken plaats. De kans dat je wachtwoord op straat komt te liggen is heel klein. Maar de kans dat je gebruikersnaam of e-mailadres wordt gelekt is groter. Is dit het geval, dan kun je het beste zo snel mogelijk je wachtwoord veranderen voor de zekerheid.

Via deze link kom je bij een website waar je gemakkelijk kan controleren of je e-mailadres voorkomt in databases die zijn gelekt. Mocht dit het geval zijn, verander dan zo snel mogelijk je wachtwoord bij accounts waarbij je dat e-mailadres gebruikt. Dan hoef je je daarover in ieder geval geen zorgen meer te maken.

Ook is het belangrijk dat je een sterk wachtwoord gebruikt. Je hebt platforms die je kunnen helpen een sterk wachtwoord te genereren. Dit is een goede optie. Namen van huisdieren of je naam en geboortedatum kunnen namelijk echt niet meer. Zeker voor crypto zaken wil je dat je accounts optimaal beveiligd zijn.

Pas op voor wachtwoord apps!

Pas overigens op met platforms waar je wachtwoorden op bewaard. Een voorbeeld is het platform LastPass. Deze wachtwoord-app ondervond begin vorig jaar een datalek en wachtwoorden kwamen op straat te liggen. Meerdere slachtoffers werden vervolgens bestolen van hun cryptoactiva. 

Moraal van het verhaal: vertrouw nooit op een extern platform om je wachtwoorden veilig te houden. Genereer of verzin een sterk wachtwoord en schrijf deze op in een boekje. Klassiek maar veilig. Raak alleen niet je boekje kwijt!

Ook is een goede tip het gebruik van 2FA, two-factor authentication. Met 2FA wordt er bij het inloggen gevraagd om een tweede autorisatie. Dit kan bijvoorbeeld een sms controle zijn. Heeft iemand dus je wachtwoord in handen, dan kan deze nog steeds niet bij je accounts.

Vandaag is dus een mooi moment om even de tijd te nemen en al je accounts even te bekijken en te beoordelen of deze nog wel optimaal beveiligd zijn. Het is een kleine moeite die je potentieel heel veel ellende kan besparen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie