Roy van Krieken Roy van Krieken
21/03/2024 18:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 17:20

Advocaten FTX-baas schrikken van strafeis van 50 jaar voor ‘superschurk’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
'Crypto koning' eist mildere straf en promoot Solana aan bewakers

Foto: lev radin/Shutterstock

Afgelopen week werd Sam Bankman-Fried, oprichter van het inmiddels failliete cryptoplatform FTX, geconfronteerd met een eis van 40 tot 50 jaar celstraf van zijn aanklagers. Bankman-Fried en zijn advocaten hebben inmiddels gereageerd op deze eis, waarbij ze hun ongenoegen uiten over wat zij beschouwen als een ‘verontrustende’ eis.

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

De “Darth vader” van de crypto wereld

De FTX oprichter wordt beschuldigd van het verduisteren van maar liefst 10 miljard dollar aan klantengelden na de ineenstorting van de crypto exchange in 2022. De aanklagers hebben geen blad voor de mond genomen en eisen een schadevergoeding van 11 miljard dollar om de schuldeisers te compenseren.

“Zijn leven van de afgelopen jaren was er een van ongeëvenaarde hebzucht en hoogmoed; van ambitie en rationalisatie; en het najagen van risico’s en herhaaldelijk gokken met het geld van anderen”, schreven de aanklagers in hun voorstel.

Afgelopen dinsdag reageerden de advocaten van Bankman-Fried geschokt met een brief aan districtsrechter Lewis Kaplan, waarin zij het veroordelingsvoorstel van het ministerie van Justitie van vorige week aanvechten.

Zij schrijven in hun brief onder andere het volgende: “het maakt apocalyptische profetieën over recidive; en het hanteert een middeleeuwse kijk op straffen om te bereiken wat neerkomt op een aanbeveling tot doodstraf in de gevangenis. Dat is geen gerechtigheid.” Volgens hen wordt Sam afgeschilderd als ‘een verdorven superschurk’.

Advertentie

Veoordeling op 28 maart

Tegen Bankman-Fried liepen in totaal zeven aanklachten, waarvan twee voor fraude en vijf voor samenzwering. In november werd hij op al deze fronten schuldig bevonden. Hoewel zijn schuld is vastgesteld, moet de rechtbank nog overgaan tot zijn veroordeling en een passende straf voor zijn misdaden.

De uitspraak van de rechtbank over de aanklacht van Sam Bankman-Fried zal naar verwachting op 28 maart plaatsvinden. De advocaten van Bankman-Fried hadden de rechtbank eerder om een ​​“rechtvaardige straf” van 63 tot 78 maanden gevraagd. Dit is aanzienlijk lager dan wat de aanklagers hebben geëist in hun voorstel.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie