Timo Bult Timo Bult
23/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2019 15:45

Bakkt bereikt ondanks dalende bitcoin (BTC) handelsvolume van +$20 miljoen, vestigt nieuwe ATH

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bakkt bereikt ondanks dalende bitcoin (BTC) handelsvolume van +$20 miljoen, vestigt nieuwe ATH

Het handelsvolume op handelsplatform Bakkt heeft op vrijdag 22 november een nieuwe all-time high (ATH) bereikt. Dit meldt de Bakkt Volume Bot op Twitter. Het nieuwe record wordt gevestigd terwijl bitcoin (BTC) zelfs even onder de $7.000 terechtkwam.
Gisteren werden er 2.728 fysieke bitcoin futurescontracten verhandeld op Bakkt die samen een waarde hebben van $20,3 miljoen. Dit is een toename van 66% ten opzichte van gisteren en 30% ten opzichte van de vorige ATH van 1.756, die op 8 november werd gevestigd.
https://twitter.com/BakktBot/status/1198138787244716032
Ook het “open interest” ziet een stijging van 29% en haalde gisteren de $1,75 miljoen. Dit gegeven geeft een beter beeld van het aantal marktdeelnemers. De stijging van 29% suggereert dat er meer beleggers de markt hebben betreden om bitcoin futurescontracten te verhandelen.
De nieuwe ATH komt op een moment dat de bitcoin koers het moeilijk lijkt te hebben. De afgelopen dagen daalde BTC ongeveer $1.500 in waarde, en zakte het gisteren zelfs even onder de $7.000. De support bij $7.000 lijkt het tot op heden echter te houden.
Bakkt heeft de afgelopen tijd record na record verbroken. Het platform kende een wat trage start, maar het handelsvolume was de afgelopen tijd consequent boven de $10 miljoen. Vorige records werden ook verbroken op momenten dat de BTC koers een sterke beweging maakte.
Onlangs kondigde Intercontinental Exchange (ICE), de operator van Bakkt, aan dat het in december met fiatvaluta-afgewikkelde bitcoin contracten zal gaan aanbieden. Deze contracten worden in tegenstelling tot de fysieke contracten niet met bitcoin afgewikkeld. De contracten zullen vanaf 9 december beschikbaar zijn. Bakkt gaat hiermee de concurrentie aan met CME, de enige andere Amerikaanse beurs die op dit moment bitcoin futures aanbiedt.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie