Bakkt bereikt ondanks dalende bitcoin (BTC) handelsvolume van +$20 miljoen, vestigt nieuwe ATH

Bakkt bereikt ondanks dalende bitcoin (BTC) handelsvolume van +$20 miljoen, vestigt nieuwe ATH

Het handelsvolume op handelsplatform Bakkt heeft op vrijdag 22 november een nieuwe all-time high (ATH) bereikt. Dit meldt de Bakkt Volume Bot op Twitter. Het nieuwe record wordt gevestigd terwijl bitcoin (BTC) zelfs even onder de $7.000 terechtkwam.

Gisteren werden er 2.728 fysieke bitcoin futurescontracten verhandeld op Bakkt die samen een waarde hebben van $20,3 miljoen. Dit is een toename van 66% ten opzichte van gisteren en 30% ten opzichte van de vorige ATH van 1.756, die op 8 november werd gevestigd.

Advertentie

Ook het “open interest” ziet een stijging van 29% en haalde gisteren de $1,75 miljoen. Dit gegeven geeft een beter beeld van het aantal marktdeelnemers. De stijging van 29% suggereert dat er meer beleggers de markt hebben betreden om bitcoin futurescontracten te verhandelen.

De nieuwe ATH komt op een moment dat de bitcoin koers het moeilijk lijkt te hebben. De afgelopen dagen daalde BTC ongeveer $1.500 in waarde, en zakte het gisteren zelfs even onder de $7.000. De support bij $7.000 lijkt het tot op heden echter te houden.

Bakkt heeft de afgelopen tijd record na record verbroken. Het platform kende een wat trage start, maar het handelsvolume was de afgelopen tijd consequent boven de $10 miljoen. Vorige records werden ook verbroken op momenten dat de BTC koers een sterke beweging maakte.

Onlangs kondigde Intercontinental Exchange (ICE), de operator van Bakkt, aan dat het in december met fiatvaluta-afgewikkelde bitcoin contracten zal gaan aanbieden. Deze contracten worden in tegenstelling tot de fysieke contracten niet met bitcoin afgewikkeld. De contracten zullen vanaf 9 december beschikbaar zijn. Bakkt gaat hiermee de concurrentie aan met CME, de enige andere Amerikaanse beurs die op dit moment bitcoin futures aanbiedt.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.618,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.607,92 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€6.650,87 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.667,98 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.671,53 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.683,71 Kopen
Laatste nieuws