Timo Bult Timo Bult
13/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2019 15:45

Bakkt gaat met eigen versie bitcoin (BTC) futurescontracten concurrentie aan met CME

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bakkt gaat met eigen versie bitcoin (BTC) futurescontracten concurrentie aan met CME

Het handelsplatform Bakkt is van plan om bitcoin (BTC) futurescontracten aan te bieden die met een fiat-valuta worden afgewikkeld. Het gaat hiermee de strijd aan met de Chicago Mercantile Exchange (CME), de enige andere exchange die dergelijke contracten aanbiedt. Dit maakte Bakkt bekend tijdens het Coindesk Invest: NYC evenement op 12 november.
Op dit moment biedt Bakkt nog alleen fysieke bitcoin futurescontracten. Deze contracten worden na afloop met bitcoins afgewikkeld. CME’s futurescontracten worden echter met behulp van dollars afgewikkeld, wat inhoudt dat de belegger dollars in plaats van bitcoin ontvangt na afloop van een bitcoin contract.
CME, dat onlangs aankondigde ook opties op zijn contracten te willen lanceren, is op dit moment de enige exchange die dergelijke BTC futurescontracten aanbiedt. Eerder konden beleggers ook bij Cboe terecht, echter stopte de beurs in maart met het aanbieden van de contracten. De oorzaak hiervan zou te maken hebben met het lage handelsvolume.
De futurescontracten van Bakkt zullen volgens bronnen die bekend zijn met het plan worden aangeboden via ICE Clear Singapore. De contracten zullen echter wereldwijd beschikbaar zijn.

Investeringen in crypto-bedrijven schieten omhoog, bullmarkt begonnen?
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Volume fysieke bitcoin contracten

Het volume van Bakkt’s fysieke contracten lijkt aardig op gang te komen. Het platform zag afgelopen maandag nog een nieuw handelsrecord, ondanks de dalende bitcoin koers. Volgens het Twitter-account Bakkt Volume Bot bleef het handelsvolume van Bakkt de dagen na het nieuwe record boven de $10 miljoen.
https://twitter.com/BakktBot/status/1194515579354390528
Verder is Bakkt ook bezig met het ontwikkelen van een op consumenten-gerichte app. Hiermee zouden gebruikers in winkels met cryptocurrency kunnen betalen. Starbucks zal het eerste bedrijf zijn die de app zal gaan ondersteunen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie