Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bakkt gaat met eigen versie bitcoin (BTC) futurescontracten concurrentie aan met CME

Het handelsplatform Bakkt is van plan om bitcoin (BTC) futurescontracten aan te bieden die met een fiat-valuta worden afgewikkeld. Het gaat hiermee de strijd aan met de Chicago Mercantile Exchange (CME), de enige andere exchange die dergelijke contracten aanbiedt. Dit maakte Bakkt bekend tijdens het Coindesk Invest: NYC evenement op 12 november.

Op dit moment biedt Bakkt nog alleen fysieke bitcoin futurescontracten. Deze contracten worden na afloop met bitcoins afgewikkeld. CME’s futurescontracten worden echter met behulp van dollars afgewikkeld, wat inhoudt dat de belegger dollars in plaats van bitcoin ontvangt na afloop van een bitcoin contract.

- Advertentie -

CME, dat onlangs aankondigde ook opties op zijn contracten te willen lanceren, is op dit moment de enige exchange die dergelijke BTC futurescontracten aanbiedt. Eerder konden beleggers ook bij Cboe terecht, echter stopte de beurs in maart met het aanbieden van de contracten. De oorzaak hiervan zou te maken hebben met het lage handelsvolume.

De futurescontracten van Bakkt zullen volgens bronnen die bekend zijn met het plan worden aangeboden via ICE Clear Singapore. De contracten zullen echter wereldwijd beschikbaar zijn.

Volume fysieke bitcoin contracten

Het volume van Bakkt’s fysieke contracten lijkt aardig op gang te komen. Het platform zag afgelopen maandag nog een nieuw handelsrecord, ondanks de dalende bitcoin koers. Volgens het Twitter-account Bakkt Volume Bot bleef het handelsvolume van Bakkt de dagen na het nieuwe record boven de $10 miljoen.

Verder is Bakkt ook bezig met het ontwikkelen van een op consumenten-gerichte app. Hiermee zouden gebruikers in winkels met cryptocurrency kunnen betalen. Starbucks zal het eerste bedrijf zijn die de app zal gaan ondersteunen.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.165,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.200,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.237,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.250,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.364,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.364,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.165,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.200,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.237,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.250,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...