Timo Bult Timo Bult
13/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2019 07:00

CME lanceert in januari opties op zijn bitcoin (BTC) futurescontracten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CME lanceert in januari opties op zijn bitcoin (BTC) futurescontracten

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft bekendgemaakt op welke datum het opties op zijn bitcoin (BTC) futurescontracten wil gaan lanceren. Vanaf 13 januari 2020 zullen beleggers met het nieuwe product kunnen gaan beleggen, aldus een aankondiging die CME op 12 november publiceerde.
CME, bekend van zijn bitcoin futurescontracten, kondigde in september al aan dat het in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar bitcoin opties wil gaan aanbieden. Toen zei Tim McCourt van CME het volgende:

Op basis van de toenemende vraag naar, en robuuste groei van onze Bitcoin-futuresmarkten, zijn wij van mening dat de lancering van opties onze klanten extra flexibiliteit zal bieden om te handelen en hun bitcoin-prijsrisico af te dekken,

Een precieze datum voor lancering werd toen niet gegeven. Nu kondigt CME dus aan dat de bitcoin opties vanaf 13 januari beschikbaar zullen zijn. Wel wacht de beurs nog op goedkeuring van de toezichthouder. Eventuele vertraging blijft dus mogelijk.
Opties op futurescontracten geven een trader de mogelijkheid om een prijs te bepalen waarvoor ze een futurescontract willen kopen of verkopen op het moment dat het contract verloopt. Zo kan dit product als hedge worden gebruikt tegen CME’s bitcoin futurescontracten.
Een directe concurrent op de BTC futures-markt is Bakkt. Het handelsplatform, dat fysieke bitcoin-contracten aanbiedt, kondigde in oktober aan ook opties op zijn contracten te willen lanceren. Bakkt zal CME waarschijnlijk iets voor zijn aangezien het van plan is om de opties al volgende maand te lanceren.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie