Timo Bult Timo Bult
28/10/2019 18:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2019 18:15

Bakkt gaat in samenwerking met Starbucks consumenten-app lanceren voor betalingen met bitcoin (BTC) en meer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bakkt gaat in samenwerking met Starbucks consumenten-app lanceren voor betalingen met bitcoin (BTC) en meer

Het handelsplatform Bakkt is van plan om een op consumenten-gerichte app te lanceren. Met de app moet het makkelijker worden voor consumenten om met cryptocurrencies te betalen in winkels. Dit kondigt Bakkt op 28 oktober aan in een artikel op Medium.
Bakkt is op dit moment vooral bekend van zijn fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten. Echter sijpelde in maart van dit jaar al door dat Bakkt wellicht grotere plannen zou hebben. Toen liet het bedrijf weten samen met Starbucks te werken aan een betaalplatform om klanten voor hun koffie te laten betalen met cryptocurrency.
Lang bleef het onduidelijk wat de voortgang van dit project was en wanneer het gelanceerd zou gaan worden. Nu brengt Bakkt meer duidelijkheid over de plannen. Uit de aankondiging blijkt onder meer dat Bakkt werkt aan een applicatie die ergens in de eerste helft van 2020 gelanceerd moet gaan worden. Zo schrijft chief product van Bakkt, Mike Blandina:

We lanceren een consumenten-app om het voor consumenten gemakkelijk te maken de waarde van digitale activa te ontdekken en te ontgrendelen, evenals manieren te bieden waarmee ze deze kunnen afhandelen of volgen. Verkopers krijgen toegang tot een groter aantal klanten met een grotere koopkracht,

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Naadloos beheer van crypto

Bakkt is van plan meerdere cryptocurrencies te gaan ondersteunen evenals andere digitale activa. De applicatie moet “een consumenten platform worden voor het beheren van een portfolio van digitale activa, of ze deze nu willen opslaan, versturen, verhandelen of overboeken,” zo stelt Blandina. Hij legt verder uit:

Een belangrijk kenmerk van het door ons ontworpen model is de ondersteuning van een superset van digitale activa, inclusief cryptocurrencies, die net zo naadloos kunnen worden beheerd als beleggers die transacties uitvoeren met aandelen in een brokerage-account,

Uit de aankondiging blijkt verder dat Starbucks nog steeds een partner is van het project en het platform ook zal gaan inzetten. Blandina gelooft dat het platform de adoptie van cryptocurrency zal gaan stimuleren:

Ik ben er sterk van overtuigd dat door meer integratie en efficiëntie in digitale wallets, transactieverwerking en betalingsacceptatie te stimuleren er voor handelaren en consumenten zinvolle mogelijkheden zijn om naadloos met elkaar te communiceren via digitale middelen op manieren die nog niet eerder zijn overwogen,

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie