Timo Bult Timo Bult
22/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2019 15:45

Bakkt kondigt met fiatvaluta-afgewikkelde bitcoin (BTC) futurescontracten aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bakkt kondigt met fiatvaluta-afgewikkelde bitcoin (BTC) futurescontracten aan

Intercontinental Exchange (ICE), operator van 23 beurzen wereldwijd waaronder de New York Stock Exchange en Bakkt, heeft bevestigd dat het in december een nieuw type bitcoin (BTC) futurescontract zal gaan lanceren op Bakkt. Het nieuwe beleggingsproduct zal worden afgewikkeld met fiatvaluta. Dit meldt ICE in een officiële aankondiging.
Bakkt biedt al fysieke bitcoin futurescontracten. Deze worden afgewikkeld met bitcoin zelf, de onderliggende activa van de contracten. Nu wil het handelsplatform met fiatvaluta afgewikkelde contracten gaan aanbieden.
De COO van Bakkt, Adam White, liet op 12 november tijdens het Coindesk Invest: NYC-evenement al doorschemeren dat Bakkt de concurrentie aan wil gaan met CME, de enige andere beurs die op dit moment dergelijke contracten aanbiedt. Nu is die informatie dus bevestigd door ICE. Zoals verwacht zullen de contracten worden afgewikkeld door ICE Clear Singapore. Het product heeft alle goedkeuringen ontvangen van de Singaporese toezichthouder en zal vanaf 9 december beschikbaar zijn.
COO en president van ICE Futures and Clear Singapore zegt in de aankondiging:

Ons nieuwe in contanten afgewikkelde futures-contract biedt beleggers in Azië en de rest van de wereld een handige, kapitaalefficiënte manier om blootstelling in bitcoin-markten te verwerven of te hedgen, […] Voortbouwend op het succes van ons fysieke futures-contract, zullen de in contanten afgewikkelde futures gebruik maken van de gereguleerde, wereldwijd toegankelijke markt van ICE om een veilige en conforme omgeving te bieden voor de handel in bitcoin.

Niet iedereen is blij met het nieuws, in tegenstelling tot de lancering van de fysieke contracten. Zo verdenken velen dat de bitcoin-prijs kwetsbaar is voor manipulatie vlak voor dat de met fiatvaluta-afgewikkelde contracten verlopen en worden afgewikkeld. Op een tweet van Bakkt COO Adam White reageren mensen dan ook verdeeld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volume Bakkt’s fysieke contracten

Op donderdag zag Bakkt een handelsvolume van $12,4 miljoen van zijn fysieke bitcoin contracten. De afgelopen tijd lijken de contracten het na een wat slome start goed te doen. Onlangs werd nog een nieuwe all-time high gevestigd van $15,6 miljoen nadat 1.756 contracten werden verhandeld.
https://twitter.com/BakktBot/status/1197777551747354624
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie