Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 10:00

Binance aanklacht verschijnt op Chinese staatstelevisie

Nieuws
Binance hield banden met China jaren verborgen - The Financial Times

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Ongeveer twee weken geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat crypto een plekje in een uitzending op de Chinese staatstelevisie CCTV wist te bemachtigen. Om precies te zijn ging het in totaal 98 seconden over de nieuwe regulatie omtrent digitale valuta die Hongkong heeft ingevoerd. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), gaf destijds aan dat hij het een ‘’’big deal’’ vindt dat crypto op te Chinese televisie voorbijkomt. Inmiddels is CZ en zijn crypto exchange zelf het onderwerp wat op de CCTV is uitgezonden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance aanklacht op Chinese televisie

Het zal geen verassing zijn dat de verschijning van Binance op de Chinese televisie te maken heeft met de aanklacht die het gisteren ontving vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het segment besprak het nieuws kortstondig en vermeldde tevens dat de prijzen van bitcoin (BTC) en de eigen BNB-token van Binance daalden nadat het nieuws naar buiten kwam. De CCTV-uitzending vermeldde bovendien de rechtszaak van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tegen Binance en CZ van eerder dit jaar. Deze aanklacht van de CFTC was gericht op het schenden van de regels voor de handel in derivaten in de Verenigde Staten.

Het is niet duidelijk of CCTV in maart ook verslag deed van de CFTC-aanklacht.

China is op zijn zachtst gezegd niet de grootste fan van crypto. Crypto-gerelateerd nieuws wordt dan ook zelden besproken in een CCTV-uitzending. Het feit dat de aanklacht tegenover ’s werelds grootste cryptobeurs is besproken is dan ook significant te noemen. Terwijl het nieuws wellicht veel aandacht richting crypto brengt, zet het de sector niet bepaald in een positief daglicht.

Advertentie

SEC op crypto oorlogspad

In totaal heeft de SEC dertien aanklachten ingediend tegen Binance die onder andere gaan over het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Als onderdeel van de waslijst aan aanklachten heeft de Amerikaanse toezichthouder tevens een totaal van 61 cryptomunten gelabeld als securities, ofwel effecten.

Terwijl er een flinke portie angst is geïnjecteerd in de cryptomarkt, doet de SEC er nog een schepje bovenop door ook nog eens aan aanklacht jegens Coinbase in te dienen. In de rechtszaak die het heeft aangespannen beweert het dat Coinbase opereert als een ongeregistreerde beurs die de handel in effecten zonder vergunningen mogelijk maakte.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie