Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 10:00

Binance aanklacht verschijnt op Chinese staatstelevisie

Nieuws
Binance hield banden met China jaren verborgen - The Financial Times

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Ongeveer twee weken geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat crypto een plekje in een uitzending op de Chinese staatstelevisie CCTV wist te bemachtigen. Om precies te zijn ging het in totaal 98 seconden over de nieuwe regulatie omtrent digitale valuta die Hongkong heeft ingevoerd. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), gaf destijds aan dat hij het een ‘’’big deal’’ vindt dat crypto op te Chinese televisie voorbijkomt. Inmiddels is CZ en zijn crypto exchange zelf het onderwerp wat op de CCTV is uitgezonden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance aanklacht op Chinese televisie

Het zal geen verassing zijn dat de verschijning van Binance op de Chinese televisie te maken heeft met de aanklacht die het gisteren ontving vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het segment besprak het nieuws kortstondig en vermeldde tevens dat de prijzen van bitcoin (BTC) en de eigen BNB-token van Binance daalden nadat het nieuws naar buiten kwam. De CCTV-uitzending vermeldde bovendien de rechtszaak van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tegen Binance en CZ van eerder dit jaar. Deze aanklacht van de CFTC was gericht op het schenden van de regels voor de handel in derivaten in de Verenigde Staten.

Het is niet duidelijk of CCTV in maart ook verslag deed van de CFTC-aanklacht.

China is op zijn zachtst gezegd niet de grootste fan van crypto. Crypto-gerelateerd nieuws wordt dan ook zelden besproken in een CCTV-uitzending. Het feit dat de aanklacht tegenover ’s werelds grootste cryptobeurs is besproken is dan ook significant te noemen. Terwijl het nieuws wellicht veel aandacht richting crypto brengt, zet het de sector niet bepaald in een positief daglicht.

Advertentie

SEC op crypto oorlogspad

In totaal heeft de SEC dertien aanklachten ingediend tegen Binance die onder andere gaan over het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Als onderdeel van de waslijst aan aanklachten heeft de Amerikaanse toezichthouder tevens een totaal van 61 cryptomunten gelabeld als securities, ofwel effecten.

Terwijl er een flinke portie angst is geïnjecteerd in de cryptomarkt, doet de SEC er nog een schepje bovenop door ook nog eens aan aanklacht jegens Coinbase in te dienen. In de rechtszaak die het heeft aangespannen beweert het dat Coinbase opereert als een ongeregistreerde beurs die de handel in effecten zonder vergunningen mogelijk maakte.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie