Timo Bult Timo Bult
18/07/2022 19:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 19:04

Binance reageert nederig op Nederlandse miljoenenboete

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance reageert nederig op Nederlandse miljoenenboete

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Zoals vandaag in het crypto nieuws te lezen kreeg ’s werelds grootste crypto exchange Binance een flinke boete aan zijn broek van De Nederlandsche Bank (DNB). Wat vindt Binance hier zelf van? In een reactie aan Crypto Insiders laat de exchange weten dat het nieuws vandaag “een belangrijk kantelpunt” is in de samenwerking met de Nederlandse centrale bank.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance is het niet op alle punten eens met DNB

Nog even terugblikkend op het opvallende nieuws: Binance kreeg al in april dit jaar een miljoenenboete van DNB. De exchange heeft namelijk niet de benodigde registratie in Nederland om hier crypto-diensten aan te mogen bieden. Het maakte in juni bezwaar tegen de boete maar dit mocht niet baten. Bij Binance valt hierdoor nu een boete van 3,3 miljoen op de deurmat.

De exchange laat in een reactie aan CI weten dat zij het niet op alle vlakken eens zijn met DNB, maar dat zij wel de professionaliteit van de toezichthouder respecteren:

“Het besluit van vandaag markeert een langverwacht kantelpunt in onze voortdurende samenwerking met De Nederlandsche Bank. Hoewel we niet over elk aspect van het besluit dezelfde mening delen, respecteren we ten zeerste de autoriteit en professionaliteit van de Nederlandse regelgevers om de regelgeving naar eigen goeddunken te handhaven. Nu dit achter ons ligt, kunnen we in Nederland doorgaan met het nastreven van een meer traditioneel bedrijfsmodel.”

Binance opende al kantoor in Nederland

De exchange, die op basis van handelsvolume de grootste crypto-beurs ter wereld is, zit zeker niet stil ondanks dat het nu dus een boete heeft gekregen. Zo opende het al een kantoor in Nederland en diende het ook een registratie in. Deze registratie werd dus vooralsnog niet goedgekeurd terwijl de exchange wel gewoon te gebruiken is in Nederland. In de reactie laat de exchange weten:

“Binance heeft al een cruciale mijlpaal bereikt in het voldoen aan de Nederlandse wettelijke vereisten door een registratie als cryptoserviceprovider aan te vragen via een lokaal gevestigde entiteit, Binance Nederland BV. Dit was een cruciale stap, aangezien Binance blijft groeien en uitbreiden in heel Europa als een meer traditioneel gereguleerd fintech-bedrijf.”

Binance streeft ernaar om directer samen te werken met toezichthouders wereldwijd. Dit had te maken met het feit dat het waarschuwingen kreeg in meerdere landen. Ondertussen heeft Binance al een vergunning in Frankrijk, Italië en Spanje weten te bemachtigen. Wordt Nederland de volgende in dit rijtje? De aanvraag loopt in ieder geval al!

Voor Nederlandse Binance-gebruikers verandert er overigens vrijwel niets. Zij kunnen het platform vooralsnog gewoon gebruiken om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te verhandelen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie