Timo Bult Timo Bult
30/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:51

Binance' stablecoin Venus zal aan alle wetgeving voldoen, aldus mede-oprichter

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Volgens een van de mede-oprichters van cryptocurrency exchange Binance, He Yi, wil het bedrijf zijn stablecoin-project Venus volledig in overeenstemming met wetgeving in verschillende landen gaan lanceren. Yi zegt daarnaast geleerd te hebben van de fouten die Facebook heeft gemaakt met zijn eigen stablecoin, Libra.
Yi zegt dat Binance de stablecoin pas zal lanceren wanneer het product volledig aan de wetgeving voldoet van de landen waarin het ’t project wil lanceren. Het is volgens Yi geen geheim dat Venus werd geïnspireerd door Facebooks Libra, echter zou Binance veel geleerd hebben van de fouten van de social media-gigant.
Libra kreeg namelijk te maken met zeer veel kritiek van wetgevers en centrale banken wereldwijd. Daardoor is het hele project nu onder een vergrootglas komen te liggen en is de toekomst van het project niet zeker meer.
crypto_insiders_telegram_bannerBinance zal net als Facebook een volledig onafhankelijke entiteit opzetten die het ontwikkeling van het project zal overzien. Daarnaast zal de stablecoin niet op de Binance Chain worden gelanceerd maar zal het een eigen, open source blockchain krijgen.
De oprichter van TokenInsight, Hu Tao, verwacht echter dat Binance mag rekenen op even veel tegenwind als Libra nu ervaart. Hij zei over Venus:

In theorie staat Binance voor dezelfde uitdagingen als Facebook. Tot nu toe kunnen toezichthouders over de hele wereld niet precies inschatten welke potentiële risico’s stablecoins met zich meebrengen voor de financiële systemen, en daarom zijn ze erg voorzichtig met Libra-achtige valuta,

Onlangs werd bekend dat Binance een nieuw platform gaat lanceren voor blockchain-ontwikkelaars. Binance X zal ontwikkelaars financieel steunen, onder andere om de samenwerking te stimuleren maar ook om Binance-producten aan de man te kunnen brengen.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie