Roy van Krieken Roy van Krieken
22/04/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 15:30

Binance vindt $5,8m van $622m Axie Infinity hack terug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance vindt $5,8m van $622m Axie Infinity hack terug

Foto: Nadezda Murmakova/Shutterstock

In maart van dit jaar vond een van de grootste hacks ooit plaats binnen de wereld van cryptocurrencies. In totaal wisten hackers zeker $620 miljoen aan ethereum (ETH) en USD Coin (USDC) buit te maken. Het doelwit was de Ronin Bridge van ontwikkelaar Sky Mavis, beter bekend van het non-fungible token (NFT) spel Axie Infinity. De CEO van crypto exchange Binance, Changpeng Zhao, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een deel van de gestolen geldmiddelen ondertussen weer in beslag hebben genomen.

Memecoin-manie doorbreekt normale Bitcoin cyclus
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ronin Bridge ethereum hack

Opmerkelijk is dat hoogstwaarschijnlijk Noord-Koreaanse hackers achter de Ronin Bridge diefstal zaten. Deze groep hackers, de Lazarus group, wordt door de Amerikaanse FBI beschreven als ‘state-sponsored’. Dat betekent feitelijk dat de Noord-Koreaanse overheid indirect achter de grote crypto hack zat.

Noord-Korea hackt vaker partijen binnen de crypto industrie. De buit wordt zelfs gebruikt voor de ontwikkeling van kernwapens. De Ronin hack overtreft veruit alle eerder “successen” van de hackers. In heel 2021 maakte het land naar schatting namelijk nog slechts $400 miljoen buit. Met de Ronin hack wordt dit met een enkele hack overtroffen.

Binance exchange

Een deel van de buit is nu echter weer in handen van geraakt van Binance. Volgens de CEO, Changpeng Zhao, begon de Lazarus group hun gestolen geldmiddelen te verplaatsen over 86 verschillende accounts. Dit werd door Binance opgemerkt en zij waren in staat om enkele miljoenen te recupereren. In totaal wist Binance $5,8 miljoen van het gestolen geld terug te krijgen.

Hoewel het natuurlijk positief is dat Binance een deel van het gestolen geld terug heeft kunnen winnen, blijft de overgrote meerderheid van het geld in handen van de hackers. Eerder deze maand werd al opgemerkt dat de Lazarus group zeker $7 miljoen aan cryptocurrencies naar de crypto mixer Tornado Cash had overgemaakt. Dit is een dienst die cryptocurrencies bij elkaar gooit en met elkaar vermengt om zo de on-chain link tussen de bron van de geldmiddelen en hun bestemming te breken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie