Rico Engelbarts
18/09/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2020 11:15

Bitcoin (BTC) exchange Paxful bouwt met bitcoins een school in dit Afrikaanse land

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Paxful bouwt met bitcoins een school in dit Afrikaanse land

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Peer-to-peer cryptocurrency exchange Paxful heeft vandaag aangekondigd dat ze begonnen zijn met de werkzaamheden aan de nu vierde Afrikaanse school die wordt gefinancierd via het #BuiltWithBitcoin- initiatief.
De in New York gevestigde startup heeft zichzelf vooropgesteld om 100 onderwijscentra van hoge kwaliteit te bouwen in Afrikaanse landen met opkomende economieën. Het project, dat volledig gefinancierd is door bitcoins (BTC), zal nu zijn eerste school bouwen in Nigeria.


De nieuwe school in Sanga, een gebied in de staat Kaduna, centraal Nigeria, zal plaats bieden aan meer dan 100 kinderen tussen de drie en zes jaar en kan ’s avonds ook gebruikt worden als leerruimte voor volwassenen.
De nieuwe school gaat gebruikmaken van de modernste zonne-energie en een innovatief waterputsysteem. Het waterputsysteem zal geleverd worden door Zam Zam Water, een non-profit waarmee Paxful sinds 2017 mee samenwerkt.
Alle scholen hebben waterfiltratiesystemen, dat ook een bron van inkomsten zijn gezien het verkocht kan worden aan de omwonenden. Gezien de situatie van COVID-19, heeft de exchange er ook voor gezorgd dat er genoeg middelen zoals gezichtsmaskers en handdesinfectie aanwezig zijn voor docenten en studenten.

De bouw begon in 2017 met twee basisscholen in Rwanda. Build With Bitcoin ondersteunt nu meer dan 400 studenten. Uiteindelijk verwacht Paxful kwalitatief hoogstaand onderwijs te leveren voor ongeveer 15.000 jonge mensen in heel Afrika en banen voor bijna 300 leraren.
De missie van Paxful is om particulieren te helpen die gelimiteerde toegang tot banken hebben, of zelfs helemaal niet bij een bank aangesloten zijn, door middel van peer-to-peer-transacties. De markt heeft wereldwijd meer dan 4,5 miljoen gebruikers en daarvan woont een ruime 45% in Afrika. Het aantal gebruikers in dat continent is vorig jaar verdubbeld.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie