Timo Bult Timo Bult
04/11/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 07:04

Bitcoin exchange Coinbase ervaart dramatisch Q3, omzet daalt 28%

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ingresos de Coinbase superan expectativas, pero sus negociaciones caen

Foto: Foto: Ascannio/Shutterstock

De huidige pijnlijke situatie op de cryptomarkt raakt zowel investeerders als crypto-bedrijven. Dat blijkt onder andere uit de resultaten van deze bedrijven die zij in het derde kwartaal behaalden. De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase maakte bekend dat de omzet van het bedrijf met 28% is afgenomen vergeleken met het tweede kwartaal.

Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase voelt de crypto-winter

In een rapport gericht aan de aandeelhouders van de cryptobeurs valt te lezen dat het bedrijf een omzet heeft weten te behalen van $576 miljoen. Dat is een behoorlijke afname vergeleken met het kwartaal ervoor, toen Coinbase nog een omzet van $803 miljoen genereerde.

Een van de grootste oorzaken van de afname zijn natuurlijk de dalende crypto koersen. Daarbij blijkt de interesse in het doen van transacties om te handelen flink te zijn afgenomen. Coinbase laat namelijk weten dat de omzet uit transactiekosten met maar liefst 44% is afgenomen. Al met al daalde het totale handelsvolume op het platform in het derde kwartaal met 27%. Het aantal gebruikers dat maandelijks actief is daalde met 5%.

Meer lezen over Coinbase? Lees hier de Coinbase review!

Niet alleen maar slechte cijfers voor bitcoin exchange

Niet alles zag er echter slecht uit voor de grote beursgenoteerde crypto exchange. Coinbase zag de omzet uit abonnementen en diensten groeien met 43% naar $211 miljoen. Bovendien zou de exchange een aantal grote klanten hebben weten te strikken.

25% van de top 100 grootste hedgefondsen zijn naar verluidt klant van Coinbase. Ook noemt het grote namen als BlackRock en Google als partners. Daarmee stelt Coinbase dat het “niet enthousiaster kan zijn over deze toonaangevende samenwerkingen.” Eerder stelde het nog dat de institutionele adoptie van Bitcoin (BTC) “heel, heel snel” gaat.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat Coinbase Ripple bijstaat in de belangrijke XRP rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Het deed dit door een Amicus Brief in te sturen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie