Simon Bosch Simon Bosch
15/01/2023 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2023 14:08

Bitcoin exchange Huobi en Visa brengen betaalpas naar Europa

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Huobi en Visa brengen betaalpas naar Europa

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Veel crypto exchanges en andere bedrijven in de industrie hebben het zwaar, maar dat betekent niet dat ze stoppen met innoveren. Huobi onthulde vorige maand dat het samen met Visa een betaalpas heeft ontwikkeld. Nu maakt de cryptobeurs bekend dat hij ook in Europa beschikbaar zal zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin exchange werkt samen met Visa voor betaalkaart

De afgelopen paar jaar zijn er veel bedrijven geweest die betaalpassen geïntroduceerd die linksom of rechtsom met de crypto-wereld verbonden zijn. Zo heeft Binance samen met Mastercard een crypto-betaalpas voor in Argentinië ontwikkeld. Coinbase en Visa brengen hun versie ook uit in Nederland. Zelfs hardware wallet-fabrikant Ledger heeft er een.

Sommige bedrijven kiezen voor een reguliere betaalpas (een debetkaart), anderen kiezen voor een creditcard. In alle gevallen kun je met cryptovaluta betalen, waarbij je tokens automatisch worden omgezet in fiat-valuta.

Huobi heeft er ook een, waarvoor het samenwerkt met Visa. Het voordeel van zo’n pas is dat je cashbacks kunt verdienen en ook je tokens kunt gebruiken voor staking. Als je betaalt met Huobi Token (HT) krijg je extra cashbacks. Wereldwijd ondersteunen 80 miljoen betaalpunten Visa-betaalkaarten. Hij komt ook naar alle landen in de Europese Economische Ruimte (EEA), schrijft Huobi in een nieuw persbericht. In de EEA zitten alle landen die ook deel uitmaken van de Europese Unie, waaronder Nederland.

Advertentie

Huobi in zwaar weer

De cryptobeurs is nog steeds één van de grootsten, maar het verkeert mogelijk wel in een benarde financiële situatie. Daarom heeft het al een groot deel van zijn personeel moeten ontslaan. Dit leidde tot flinke outflows, waardoor Huobi-bestuurslid Justin Sun een flink bedrag op de exchange zette om het vertrouwen van klanten terug te winnen.

Huobi’s pas is geen vrijkaartje voor een gebrek aan problemen met exchanges. De nu failliete exchange FTX heeft namelijk ook zo’n pas geïntroduceerd, maar ondertussen is het bedrijf wel failliet gegaan. Het zegt dus niets over de financiële stabilteit van Huobi.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie