Simon Bosch Simon Bosch
22/02/2024 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 19:30

BlackRock lanceert Bitcoin-reclame in poging ETF-koning te worden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin ETF's behalen historisch record met $1 miljard in een dag

Foto: Tada Images/Shutterstock

Nu de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd is het aan de marketingafdelingen van deze bedrijven om de beursfondsen aan de man te brengen. Al verschillende vermogensbeheerders hebben advertenties onthuld voor hun spot-ETF’s. Nu is ook BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld hiermee begonnen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BlackRock onthult advertentie bitcoin-ETF

De hype rondom spot-ETF’s is al sinds de zomer van vorig jaar aanzienlijk. Toen diende BlackRock namelijk zijn aanvraag voor zo’n beursfonds in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die inmiddels 10 van deze beursfondsen heeft goedgekeurd. Die van BlackRock-dochterbedrijf iShares, IBIT, is daar één van.

De verschillende vermogensbeheerders zijn al uitgebreid aan het adverteren. Op social mediaplatform X vind je zelfs een archiefkanaal voor de verschillende advertenties. Sommige van de bedrijven zijn hier eind vorig jaar al mee begonnen, zoals Bitwise. Andere bedrijven waren iets later, zoals VanEck. Die richt zijn fonds (beurssymbool: HODL) ook op oudere investeerders, waar meer onaangeboord geld zou zitten.

Nu heeft BlackRock zijn intrede gedaan met een simpele maar effectieve poster. “Bitcoin-ETF’s zijn geland. IBIT laat je nu [in bitcoin investeren] waar je ook je aandelen en obligaties koopt, zodat je al je investeringen op één plek kunt beheren. Koop jouw aandeel in vooruitgang,” staat op de advertentie.

Volgens Eric Balchunas, een ETF-expert, lijkt de advertentie voornamelijk gericht te zijn op financieel adviseurs: “Sterke advisor-friendly vibes,” schrijft Balchunas.

Het is geen geheim dat BlackRock optimistisch is over bitcoin en crypto. BlackRock-CEO Larry Fink vergeleek de grootste cryptocurrency vorig jaar met goud. Inmiddels is de spot-ETF van het gigantische bedrijf de op één na populairste spot-ETF. Alleen Grayscale’s GBTC, dat al langer bestaat, is groter. Ook vorige week groeide IBIT weer als kool, terwijl GBTC voor de zoveelste week aanzienlijk is gekrompen.

Advertentie

Google staat bitcoin advertenties toe

Vooralsnog lijken de advertenties dus hun werk te doen. Het zal daarbij helpen dat Google tegenwoordig adverteerders toelaat om zich op bitcoin-investeerders te richten. Nog niet zo lang geleden was dit nadrukkelijk verboden volgens het advertentiebeleid van de zoekgigant.

Toch doen veel crypto-bedrijven het vooralsnog relatief rustig aan. De spot-ETF’s waren de afgelopen maanden een belangrijk onderwerp, maar op de Super Bowl was geen crypto-advertentie te bekennen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie