Simon Bosch Simon Bosch
04/02/2024 08:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2024 08:29

Bitcoin ETF advertenties sinds kort ook gericht aan ouderen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF advertenties sinds kort ook gericht aan ouderen

Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

De afgelopen jaren waren cryptocurrencies vooral populair bij jonge mensen. Ze zijn nieuw, moeilijk te begrijpen en ongelofelijk volatiel. Maar de sector is inmiddels hard gegroeid, en daardoor ook interessant geworden voor een breder publiek. Althans, dat concludeert beursfonds-uitgever VanEck, wiens advertentie bij uitstek gericht is op oudere investeerders.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

VanEck maakt reclame voor bitcoin spot-ETF

De advertentie staat op sociale mediaplatform X en vertelt het verhaal van een moeder die net als haar kind wil investeren in crypto. “Het is gemakkelijk tegenwoordig, er zijn nu ETF’s. Zoek op het beurssymbool HODL in de app van je broker,” legt haar zoon of dochter uit via een chat-app. VanEck benadrukt dat het nu mogelijk is om tegen lage handelskosten te investeren in bitcoin (BTC) via de HODL-ETF.

De VanEck Bitcoin Trust is één van de spot-ETF’s die begin januari is goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Sindsdien vind je het Exchange Traded Fund op de Chicago Board Options Exchange (Cboe) onder de pakkende ticker HODL.

Dat een traditioneel financieel bedrijf advertenties plaatst die crypto- gerelateerd zijn is niet zo bijzonder. Wel bijzonder is dat ook iets oudere investeerders, zoals de ouders van crypto-investeerders, beoogde klanten zijn.

Advertentie

Veel concurrentie tussen nieuwe bitcoin-ETF’s

Hoe oud de moeder uit de advertentie precies is vertelt de vermogensbeheerder niet. In ieder geval gokt The Wall Street Journal op baby boomer-leeftijd. De zakenkrant sprak Bloomberg-analist Eric Balchunas over de opvallende advertentie, die verklaarde dat de nieuwe doelgroep niet zo vreemd is.

Om te groeien moet de markt zich namelijk richten op investeerders die ouder zijn, meer geld hebben en minder risico willen nemen. Dat is namelijk waar nog onaangeboord potentieel ligt. Ze leggen zoveel druk op marketing, omdat dat is waar je je in kunt onderscheiden,” aldus Balchunas.

Er zijn op het moment van schrijven 11 verschillende spot-ETF’s goedgekeurd, en er liggen nog aanvragen voor nog een aantal van deze beursfondsen. Al een aantal van deze fondsen hebben ervoor gekozen om de handelskosten die ze in rekening brengen te verlagen. Dit is één van de weinige andere aspecten die helpen met het onderscheiden van de andere fondsen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie