Timo Bult Timo Bult
06/07/2023 06:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2023 06:20

BlackRock CEO vergelijkt Bitcoin met goud in nieuw interview

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock CEO vergelijkt Bitcoin met goud in nieuw interview

Foto: Tada Images/Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) heeft een flinke erkenningsboost gekregen. De CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, stelde namelijk afgelopen nacht dat BTC goud digitaliseert. Larry Fink maakt hiermee een behoorlijke draai als we naar uitspraken uit het verleden kijken.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en crypto digitaliseren goud

Fink deed zijn uitspraken tijdens een interview met Fox Business. Hierin zei hij onder andere dat hij gelooft dat de “rol van crypto is het digitaliseren van goud, op allerlei manieren.” Fink voegde hieraan toe:

“In plaats van te beleggen in goud als bescherming tegen inflatie, een bescherming tegen de grote problemen van een bepaald land, of de devaluatie van een valuta in welk land waar je je ook bevindt – laten we duidelijk zijn, bitcoin is een internationale asset, het is niet gebaseerd op één valuta en dus kan het een troef zijn die mensen als alternatief kunnen spelen.”

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder met $8,6 biljoen aan activa onder beheer, diende onlangs een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) aanvraag in. Met dit fonds kunnen investeerders blootstelling krijgen aan bitcoin zonder de crypto zelf te hoeven bezitten. Het fonds beheert de onderliggende bitcoin namelijk.

De verwachting is dat dit de deuren voor grote institutionele spelers kan openen. Zij investeren alleen in producten die volledig gereguleerd zijn. Fink laat weten een van de doelen is om crypto te democratiseren met het fonds:

“Wat we met crypto proberen te doen, is het meer gedemocratiseerd maken en het veel goedkoper maken voor investeerders […] Op dit moment is de bid-ask spread voor crypto erg duur. Het holt veel van de opbrengsten uit… We hopen dat onze regelgevers deze aanvraag beschouwen als een manier om crypto te democratiseren,”

Advertentie

BlackRock CEO maakt grote draai omtrent Bitcoin

De CEO lijkt flink te zijn bijgedraaid van zijn eerdere overtuigingen omtrent Bitcoin. In 2017 noemde hij de cryptocurrency namelijk nog “een index van het witwassen van geld.”

“Bitcoin laat je gewoon zien hoeveel vraag naar witwassen er in de wereld is,”

Daar lijkt Fink dus op teruggekomen te zijn. De BlackRock CEO laat in het recente interview weten met wet- en regelgevers samen te werken om ervoor te zorgen dat de BlackRock Bitcoin ETF wordt goedgekeurd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie