Erik Juffermans Erik Juffermans
20/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 19:00

Coinbase krijgt licentie in Bermuda, wil snel crypto derivatenbeurs openen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Foto: askarim/Shutterstock

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft een officiële licentie in Bermuda te pakken. Volgens berichtgevingen van Fortune zal Coinbase snel een exchange voor crypto derivaten lanceren vanuit de eilandstaat, wellicht al ergens in de komende weken. De stap van Coinbase volgt enkele weken nadat diens CEO, Brian Armstrong, zijn zorgen uitte over de rol van toezichthouders in de Verenigde Staten.

Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase zet een stap naar het buitenland

Met de ‘class F’ licentie mag Coinbase vanuit Bermuda crypto verkopen en uitgeven. Ook heeft de beurs met de licentie toestemming om een crypto exchange en een derivaten exchange te opereren. De keuze voor Bermuda is volgens Coinbase simpel. Het wetgevende klimaat van Bermuda “staat al lang bekend om zijn duidelijkheid, transparantie, inschikkelijkheid en samenwerking”. 

Sommigen speculeren dat dit de eerste stap van de exchange is naar een volledig vertrek vanuit de Verenigde Staten. Zoals gezegd uit CEO Brian Armstrong al langer zijn zorgen over de vijandige houding van toezichthouders in Amerika. Eerder deze week gaf hij zelfs aan een volledig vertrek uit de Verenigde Staten te overwegen in verband met de wetgevende onduidelijkheid over crypto. 

Toezichthouders jagen crypto sector weg

Niet alleen Coinbase is ontevreden over de Amerikaanse toezichthouders. De financiële waakhond in de Verenigde Staten, The Securities and Exchange Commission (SEC), is de nachtmerrie van de crypto industrie sinds begin dit jaar. Meerdere bedrijven en crypto exchanges werden al het doelwit van beschuldigingen en rechtszaken.

Naast Coinbase kregen bijvoorbeeld Kraken, Binance en onlangs Bittrex al het vuur van de SEC aan de schenen. Al met al lijkt het erop dat de SEC het gemunt heeft op de gehele crypto sector. Het wordt door de rol van de SEC steeds minder aantrekkelijk voor crypto bedrijven om zich in Amerika te vestigen.

Anderzijds lijken toezichthouders en autoriteiten in Azië de crypto sector juist een duwtje in de rug te geven. Hong Kong timmert bijvoorbeeld hard aan de weg om zich als crypto hub te manifesteren, en tientallen bedrijven hebben al interesse getoond in een verhuizing naar de stadstaat.

Volgens sommigen kunnen dergelijke patronen een gigantische verschuiving van de sector als gevolg hebben.

‘’De VS die tegenwoordig strenger is dan ooit op het gebied van crypto en Hong Kong die op een gunstigere manier gaat reguleren… zal het zwaartepunt van de handel en investeringen in crypto-activa duidelijk meer naar Hong Kong verschuiven.’’

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie