Thom Derks Thom Derks
03/03/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 06:00

Coinbase CEO Brian Armstrong eist duidelijke crypto regelgeving

Nieuws
Brian Armstrong, CEO de Coinbase, pide normativa clara para cryptos

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Als het aan Coinbase CEO Brian Armstrong ligt, dan is het snel klaar met de onduidelijkheid omtrent de wet- en regelgeving voor de crypto industrie in Amerika. In een interview met Bloomberg geeft Armstrong aan dat het tijd is voor duidelijke regelgeving, zodat de industrie eindelijk vooruit kan en niet hoeft te vrezen voor de harde hand van de Amerikaanse autoriteiten.

Ripple (XRP) koers vindt bodem terwijl einde rechtszaak snel nadert
Ripple (XRP) koers vindt bodem terwijl einde rechtszaak snel nadert

Armstrong over crypto staking

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen maand besloot dat het staking programma van Kraken kwalificeert als effect in de Verenigde Staten. Kraken registreerde zijn programma niet bij de SEC waardoor het, mocht de SEC gelijk krijgen in zijn oordeel, een ongeregistreerd effect is.

Ongeregistreerde effecten mogen niet aan het grote publiek verkocht worden, waardoor Kraken in overtreding was. Als gevolg daarvan kreeg het een boete van 30 miljoen dollar en heeft het zijn staking-programma in de Verenigde Staten stopgezet.

Armstrong is daar boos over en is van mening dat crypto-staking helemaal niet als effect kwalificeert. “Gebruikers geven het eigendom van hun assets helemaal niet aan Coinbase. Wij bieden enkel en alleen een dienst aan die onze gebruikers helpt om te participeren in staking, wat een decentraal proces is”, aldus Armstrong tegenover Bloomberg.

Advertentie

Coinbase relatie met autoriteiten

Ondanks de klachten van Armstrong, geeft de CEO van Coinbase in het interview ook aan dat zijn bedrijf een goede relatie onderhoudt met de autoriteiten. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa, Azië en Canada. Niettemin is Armstrong van mening dat de industrie meer duidelijkheid verdiend.

“Als er duidelijke regels komen, dan zullen wij die uiteraard volgen. Als de regels veranderen, dan gaan we daar ook in mee. We willen deze industrie binnen de wetgevende kaders brengen, zodat er sprake is van een goede mate van bescherming voor de consument. Maar we willen ook de potentie van de innovatie in leven houden.”

De balans tussen regelgeving en innovatie is altijd een lastige voor wetgevers. Aan de ene kant willen ze de consument beschermen, terwijl ze aan de andere kant niet zoveel beperkingen moeten instellen dat een industrie kopje onder gaat. De werkelijkheid toont ons dat het nogal lastig kan zijn om die balans te bewaken.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Advertentie