Simon Bosch Simon Bosch
13/09/2022 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 11:55

Crypto-bedrijf Fireblocks haalt ondanks berenmarkt enorme omzet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De berenmarkt duurt nog altijd voort, maar de ontwikkelingen in de crypto-industrie staan niet stil. Crypto-softwareprovider Fireblocks haalde zelfs een grote mijlpaal voor zijn omzet. Het jaar is nog niet voorbij, maar toch haalde het nu al meer dan 100 miljoen dollar aan omzet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Recordomzet voor Fireblocks

Dat schrijft het bedrijf via persstation PR Newswire. Slechts vier jaar na zijn oprichting heeft het de mijlpaal van 100 miljoen dollar aan Annual Recurring Revenue (ARR) gehaald – nota bene in een berenmarkt. Het bedrijf ziet zichzelf nu als een gelijke naast andere grote softwareproviders, zoals chat-appmaker Slack en communicatie-infrastructuurontwikkelaar Twilio.

Fireblocks zegt dat er een overweldigende vraag is naar infrastructuur voor applicaties in blockchain, Decentralized Finance (DeFi) en Web 3.0. Ondanks dat de markt meer dan in waarde is gehalveerd is de activiteit in de industrie dus nog steeds gegroeid. “Voor de crypto-activa-industrie is 2022 een jaar geweest van zowel consolidatie als enorme groei,” verklaart Fireblocks-CEO Michael Shaulov.

Het bedrijf levert onder andere software voor FinTech-bedrijven, banken, crypto-startups en betalingsbedrijven. Voorbeelden van producten zijn custody-software, treasury management-programma’s en betalingsapplicaties voor de crypto-industrie. Dit soort producten hebben bedrijven hoe dan ook nodig, ongeacht de prijzen van crypto-activa.

Advertentie

Crypto nog steeds populair bij instituten

De explosief gegroeide vraag geeft duidelijk aan dat bedrijven ondanks de berenmarkt nog steeds in wel degelijk brood zien in crypto. De markt moet draaiende blijven, partijen zoals Fireblocks zijn dus onmisbaar voor de industrie.

Vorige maand schreven we dat andere grote bedrijven ook nog steeds interesse hebben in de markt. Crypto-bedrijven weten ondanks de omstandigheden nog honderden miljoenen dollars op te halen. Ook crypto-exchange FTX is hard gegroeid, met een gigantische stijging in de omzet van een factor tien zelfs. Bitcoin werd door investeerders een tijdje geleden dood geacht en nu is het zoekvolume opmerkelijk laag, maar de industrie zelf is duidelijk springlevend.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie